Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 17:19
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 30 мая 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 866,84+0,3%

Сьогодні зранку на ринку складається негативний фон для українських акцій. Ринок США з 17 травня, можливо, малює верхню фігуру, яка може означати початок зниження індексу S&P 500 на горизонті у найближчий місяць (це має бути ще підтверджено даними декількох наступних торгових днів). Японський індекс круто розвернувся вниз і сьогодні знижується на п’ять відсотків, російський індекс РТС знижується на помірні 0,1-0,3%, ММВБ торгується близько до нуля, індекс Гонконгу також перебуває в червоній зоні. До речі, вчора більш ніж на 3% знизились індекси Туреччини, які, схоже, теж почали стійке зниження від максимумів. Хоча після вчорашнього поміркованого зниження індексів США в порівнянні з більш глибоким просіданням європейських індексів сьогодні можна було б очікувати певного їх руху нагору, якби не негативні новини з Японії. Якщо дивитись на більш широкому інтервалі, то Росія торгується на місячних мінімумах, а Польща та Румунія на місячних максимумах. Останні, ймовірно, позначають шлях, який готувався пройти індекс Української біржі з часовим лагом тиждень-два.

Резюмуючи сказане, можна сказати, що найбільш імовірно український фондовий ринок сьогодні відкриється поміркованим зниженням, проте протягом дня можна очікувати змішаної динаміки ймовірніше без значних рухів вверх чи вниз, проте прориви в ту чи іншу сторону виключати не можна.

Якщо на світових фондових ринках не буде значної корекції, то індекс УБ ще певний час, можливо, буде торгуватись з непевним зростанням. Ситуація з ринками проясниться через кілька днів, коли буде ясно, чи стало зниження на ринку США (а заодно і широкої Європи) стійкою тенденцію, як і на ринку Гонконгу, і чи не малюють індекси Польщі та Румунії свої максимуми.

Новини емітентів

Згідно з річним звітом «Метінвесту», частка холдингу в акціонерному капіталі емітентів зросла протягом 2012 року:

  • Авдієвський коксохімічний завод з 91,7% до 92,6%;
  • Харцизький трубний завод з 97,6% до 98,0%;
  • Азовсталі з 95,9% до 96,1%;
  • Єнакіївському метзаводі з 90,6% до 90,7%;
  • Маріупольському металургійному комбінаті ім. Ілліча з 99,1% до 99,2%.

Центренерго

Відновлення роботи Вуглегірської ТЕС після пожежі 29 березня можливе вже в листопаді-грудні поточного року, заявив голова Донецької обладміністрації Андрій Шишацький. Заява була зроблена на розширеній нараді керівників вугільних підприємств регіону. Саме до цього терміну планується закінчити відновлювальні роботи на першому і четвертому блоці станції. «Є надія, що в листопаді-грудні будуть відновлені перший та четвертий енергоблоки, а інші два блоки будуть введені не пізніше осені 2014 року» - заявив керівник.  Питання відновлення роботи станції будуть розглянути на спільній нараді керівництва області та керівництва «Центренерго», яка має відбутись незабаром.

Як повідомлялось раніше, в інтерв’ю 30 квітня керівник компанії «Центренерго» Чмиренко зробив подібну ж заяву.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 30 мая 2013
Падение
4 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Украинский фондовый рынок пока не в силах определиться с направлением движения
АЛОР УКРАИНА


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду