Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 17:24
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 31 мая 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 866,89+0,01%

Вчора переважна більшість фондових індексів у світі, включаючи й українські, закрилась в зеленій зоні з дуже поміркованим зростанням в межах 0,3-0,7%. Сьогодні зранку складається позитивний зовнішній фон: російські індекси зростають в межах до 0,7%, Азія торгується змішано, але все ж переважно в зеленій зоні: японський індекс Nikkei 225 додає більше 2%, проте більш індикативний для України фондовий індекс Гонконгу торгується близько нуля. Ймовірніше за все український фондовий ринок відкриється з невеликим зростанням і можливо проведе в спокійній і позитивній за напрямком руху акцій торгівлі увесь день, хоча й незначне зниження можливе.

Світові фондові ринки за відсутності суттєвих новин, значимої і змінної від очікувань макроекономічної статистики, немалої (і не занадто великої оцінки ринків) шукають і поки, схоже, не знаходять впевненого напрямку руху на наступні кілька тижнів. Як і тижнями раніше темами лишаються поміркований ріст економіки США, велика ліквідність на фінансових ринках і можливе скорочення програми кількісного пом'якшення в США. Тому у фундаментальних трейдерів (які торгують на новинах, що впливають на фінансові показники компаній та настрої на ринках через стан економіки) особливих драйверів для торгівлі немає. З технічної ж сторони виникає питання, чи буде показана розворотна фігура на ринку США, яка начебто вимальовується, що негативно для українського ринку. З точки зору притоку коштів – російські фонди акцій начебто отримали кошти нерезидентів, що позитивно для українського ринку.


Новини економіки

Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) очікує посилення світового економічного зростання і практично повного відновлення світової економіки в 2014 році, однак єврозона як і раніше буде відставати від США та Японії, оскільки їй потрібно більше часу на повернення до норми.

В піврічному економічному прогнозі (Economic Outlook) ОЕСР прогнозується, що ВВП 34 найбільш розвинених країн світу, що входять в організацію, зросте на 1,2% цього року і на 2,3% у наступному. Загальносвітова економіка при цьому додасть 3,1% цього року і 4% в 2014 році, за межами ОЕСР підйом складе 5,5% і 6,2%, відповідно.

Економіка США зросте на 1,9% цього року і ще на 2,8% в 2014 році, японська підніметься відповідно на 1,6% і 1,4%. У 17 державах єврозони в 2013 році продовжиться рецесія, падіння складе 0,6% (у листопаді очікувалося зниження на 0,1%), в 2014 році почнеться зростання на 1,1%.

Китай може розраховувати на підвищення ВВП на 7,8% в 2013 році і посилення росту до 8,4% в 2014 році.

Новини емітентів

Джерела фінансування програми виробництва вантажних електровозів для "Укрзалізниці" на ПАТ "Луганськтепловоз" (300 вантажних електровозів загальною вартістю близько 12 млрд. грн.) поки не визначені, повідомив міністр інфраструктури України Володимир Козак на брифінгу в Одесі в середу. "Ми очікували, що це буде протягом тижня, але, на жаль, окремі інвестори, у тому числі російські, поки зробили паузу з цього питання Є у нас і інші альтернативні пропозиції. Питання не знято з порядку денного .. ", - сказав він.

За словами міністра, в одному з державних банків України вже захищено техніко-економічне обґрунтування проекту, що дозволить максимально локалізувати виробництво електровозів. "Тому найближчим часом, думаю, протягом місяця, ви цей результат побачите", - сказав міністр.

За словами першого заступника гендиректора "Укрзалізниці" Миколи Сергієнка, як джерело оплати замовлення, можна припустити з великою ймовірністю, буде використана лізингова система фінансування. Тендер на надання цих послуг вже оголошений.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 31 мая 2013
Падение
0 3
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Премаркет: наблюдаем нейтральный внешний фон
ЧАО "Мастер брок"
Premarket:сегодняшний день может предоставить шанс закончить месяц на мажорной нотеРост
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду