Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 17:24
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 3 июня 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 859,11-0,9%

Здається все ж таки фондовий ринок США розвернувся і його очікує невелика корекція ще на 3-10%. В п’ятницю під завісу торгової сесії в останню годину торгів ринок США провалився вниз на 1,43% по індексу S&P 500. Навряд чи ця корекція, на яку наводила на думку поведінка індексу S&P 500 з 17 травня буде дуже глибокою. Так само набагато менш імовірно, що сьогодні американський ринок знов розвернеться – тепер уже в іншу сторону і протягом наступних тижнів піде вверх. Так – відскік вверх цілком можливий, але стійкий рух наверх тепер після п’ятниці минулого тижня – навряд чи. Сьогодні переважна більшість азійських індексів торгується в зеленій зоні. Знову виділяються індекси Японії, які знижуються більш, ніж на 3%. Фондові індекси Росії відкрились з гепом вниз на 1,7-2,0%. Вочевидь, такий зовнішній фон і поведінка фондових ринків вплинуть на суттєве зниження цін акцій в Україні на відкритті торгової сесії і закінчення сьогоднішньої торгової сесії в червоній зоні, хоча з відкриттям американської торгової сесії ріст по відношенню до початку дня здається найбільш імовірним сценарієм.

Учасники американського фондового ринку, якщо брати консенсусну думку очікують ще певного зниження фондового ринку США для купівлі. Проте вони все ж таки в цілому настроєні на купівлю, хоча й при дещо нижчих цінових рівнях, ніж ціни закриття минулої п’ятниці. Цей настрой в основному і буде задавати поведінку фондових індексів в цілому в світі на найближчі тижні: зниження протягом двох-трьох тижнів, а потім рух наверх. Виключення серед крупних ринків становитимуть в більшій мірі індекси Японії та Китаю: перші можуть знижуватись більш суттєво, а другі в меншій мірі або навіть трохи приростати. В цілому очікувана динаміка фондових індексів України на найближчі тижні – зниження, а потім ріст, подібно до індексів США та Європи.

Новини

Фінанси

Міністерство фінансів України напередодні погашення єврооблігацій 11 червня, випущених в 2003 році на $1 млрд., призначило на четвер позаплановий аукціон з розміщення облігацій внутрішньої держпозики (ОВДП), проте він завершився безрезультатно. До продажу пропонувалися дворічні валютні облігації, на купівлю яких була подана лише одна невелика заявка: на $2 млн. під 7,75% річних.

В день планових аукціонів, 28 травня, Мінфін додав до них аукціон з розміщення валютних ОВДП з достроковим погашенням, продавши їх на $325,5 млн., що в цілому збільшило обсяг розміщення до 1,354 млрд. грн. і $441,3 млн. Тижнем раніше Мінфін залучив 1,34 млрд. грн. і $165,9 млн. Ставка розміщення валютних паперів з достроковим погашенням знизилася з 7,5% до 7,45%, а дворічних і трирічних залишилася на рівні, відповідно, 7,75% річних і 8% річних.

Згідно з даними Держказначейства, з початку року по 20 травня держзапозичення склали 62,08 млрд. грн. (у тому числі внутрішні 44,1 млрд. грн.) при плані на п'ять місяців 77,71 млрд. грн. При цьому портфель ОВДП у власності НБУ збільшився на 21,3 млрд. грн.

Поганою новиною для української влади може бути не зниження дохідності державних облігацій США зі строками погашення від 3 років. Відомо, що більшість інвесторів США на фоні зниження фондових ринків не бажали інвестувати кошти в державні облігації США, як це зазвичай буває, розміщуючи їх в фондах грошових ринків. Це може бути ознакою погіршення ситуації для позичок держави Україна на фінансових ринках, про можливість чого в останній більш, ніж півроку постійно говорили представники міжнародних рейтингових агентств та МВФ.

Українській владі в такому випадку в короткостроковій перспективі доведеться вдатись до продажу резервів, а потім шукати спільної мови або з МВФ або з Росією стосовно запозичень чи зменшення ціни на газ або того й другого.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 3 июня 2013
Падение
5 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Украинский рынок завершил первую торговую сессию снижением
АЛОР УКРАИНА
ПремаркетПадение
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду