Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 17:21
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 6 июня 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 847,23-0,41%

«Як відкриються торги на фондовому ринку в Україні сьогодні зранку зрозуміло - зниженням. Це цілком логічно слідує зі сполучення негативного закриття фондових бірж Штатів вчора, того, що майже всі азійські майданчики сьогодні червоні з японськими індексами на чолі, які знижуються приблизно на 3%, та тою обставиною, що торги в Росії на фондовій біржі відрились з мінусом один відсоток. Здається вже практично не лишається сумнівів стосовно того, що фондовому ринку США почалась корекція, яка продовжиться не один день.» Це писалось вчора і лишається справедливим і сьогодні з тією лише різницею, що японські індекси Nikkei 225 та TOPIX знижуються на 0,8% та 1,6%, та й російські індекси зранку знижуються менше, ніж учора, можна навіть сказати - дуже слабо. Тож скоріш за все і зниження на українських біржах буде таким же слабим.

Трейдерам, які орієнтуються на денні торги, необхідно бути обережними – в якийсь момент зниження буде перервано скоріш за все тимчасовим, але, не виключено, в рамках торгової сесії енергійним відскоком нагору. Це може трапитись не сьогодні, а завтра чи в понеділок, але необхідно цей момент враховувати.

Що стосується подальшого руху на довшому проміжку часу – тиждень-два, то з високою імовірністю на світових біржах ми побачимо подальше зниження, яке буде перериватись денними-дводенними рухами вверх. Реакція на рух вниз вчора українського ринку була в’яла, як і раніше підйом. Вочевидь, перше - це результат другого в ті й же мірі, як і низькі ціни, яким не дуже є куди вже знижуватись. Це лишає надію довгостроковим інвесторам, що зниження українського ринку буде «приглушеним», не дуже значним.

Вчора на інформації про придбання пакету акцій «Укртелекому» СКМ ці акції злетіли вгору майже на 15%. То ж трейдерам можна враховувати, що можливості з’являються, і не слід їх упускати, адже рух вверх йшов протягом усього дня. До речі, ріст в акціях емітента може продовжитись і сьогодні, хоча і більш слабкий.

Новини

Фінанси

30 травня 2013 року міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service опублікувало новий звіт про стан банківської системи України. Звіт на 22 сторінках доступний передплатникам агентства або при оплаті в сумі 500 доларів США. Коротка інформація щодо висновків знаходиться у вільному доступі на сайті агентства за адресою:

http://www.moodys.com/page/viewresearchdoc.aspx?docid=PR_274170&WT.mc_id=NLTITLE_YYYYMMDD_PR_274170%3C/p%3E

Прогноз по банківській системі України залишається негативним, незмінним з жовтня 2009 року, повідомляє агентство Moody's в новій доповіді. Прогноз відображає очікування рейтингового агентства, що українські банки продовжать працювати в складному економічному середовищі, в результаті чого якість їх активів залишиться дуже низьким. Проблемна заборгованість за кредитами в 2013 році залишатиметься на рівні 2012 року, близько 35% всіх кредитів, під впливом низьких цін на експорт та нерухомість. За оцінками експертів агентства, резерви під втрати за кредитами покривають тільки близько 40% всієї проблемної заборгованості (включаючи реструктуризовану) на кінець 2012 року, що недостатньо для покриття можливих втрат за кредитами. «Банки будуть в основному прибутковими в 2013 році, але їх надходження будуть знижуватися за рахунок резервування за кредитами, зниження маржі і обмежених можливостей щодо зниження собівартості процесів. Чиста процентна маржа знизилася до 4,5% в 2012 р. з 5,3% в 2011 році, і Moody`s очікує продовження негативного тренду в 2013-му», - йдеться у звіті.

Також агентство зазначає, що рівень довіри вкладників був нестійким в минулому. Незважаючи на постійне зростання депозитів в останні роки, в 2012 році це зростання сповільнилося, і Moody`s очікує продовження такого тренду в 2013-му. «Підвищення ризиків, пов'язаних з поточними рахунками, і невизначеність щодо стабільності національної валюти будуть негативно впливати на довіру вкладників. До того ж, негативне економічне середовище і зниження доступу до кредитів можуть змусити компанії забрати свої кошти з банків », - повідомляється у звіті агентства.

Moody`s також прогнозує зниження курсу гривні до долара до кінця 2014 року на 10-15%. «Незважаючи на те, що гривня, починаючи з 2009 року, залишається стабільною, враховуючи тиск поточного рахунку (дефіцит по рахунку поточних операцій), ми очікуємо 10-15% зниження курсу протягом прогнозованого періоду (12-18 місяців)», - йдеться в огляді Moody`s, цитує агентство Інтерфакс з повної версії звіту.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 6 июня 2013
Падение
4 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Premarket: на локальных площадках сегодня продолжится битва за текущие уровниРост
Дмитрий Михайлусенко, риск-менеджер Dragon Capital
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ
SCM покупает UTLM
АРТ КАПИТАЛ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду