Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 15:26
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 4 июля 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 855,38+0,09%

Український ринок другу сесію поспіль демонструє негативну динаміку. Цього разу індекс української біржі скоротився на 0,91% до 874 пунктів.

Найбільший обсяг та одне з найбільших падінь серед ліквідних індексних акцій показали «Мотор Січ» -2,1% (1,8 млн.)  та «Укрнафта» - 2,04% (0.2 млн.). По цих акціях спостерігалась і найбільша кількість угод. «Мотор Січ» вчора побив новий мінімум, адже ціна 1907 востаннє спостерігалася для цієї акції ще в грудні 2012 року. Цікаво, що зниження продовжило відбуватися на достатньо рівномірному співвідношенні попиту та пропозиції. Такий стан речей дозволяє зробити висновок, що на «Мотор Січ» існує попит, який продовжує підбирати акції після їх просадки. З іншої сторони така ситуація, може характеризуватися і закриттям шортів.

Загалом Україна підтримала світові ведмежі тенденції. Для падіння причин було доволі багато. По перше неоднозначні дані вийшли по ринку праці США. Компанія ADPпублікує показник зміни кількості працюючих в США за 2 дні до офіційного. Вчора фактичне значення показало, що за червень місяць в Штатах на 188 тис. зросла кількість робочих місць, хоча прогнозували 161 тис. Тобто звітдемонструє, що найбільша економіка світу продовжує покращуватися. Але занадто стрімке зростання може спонукати ФРС скоротити обсяги монетарного стимулювання. Окрім даних по ринку праці інвестори вчора звертали увагу на показник ділового оптимізму в сфері послуг США. Не промисловий РМІ показав значення у 52,2 пункти, попри прогнозованих 54,3.

З Європи прийшла інформація, що рейтингове агентство  S&P скоротило рейтинги трьом фінансовим гігантам – Barclays, DeutscheBank та CreditSuisseпосилаючись на ризики в їхніх інвестиційно-банківських напрямках.

Через політичну кризу в Португалії облігації цієї країни вчора зафіксували найбільший спред (різниця між доходністю) по відношенню до німецьких облігацій з листопада 2012 року. 

Лихоманило і Єгипет, де вчора військові відсторонили від роботи президента Мурсі, який в свою чергу назвав це не законним захопленням влади та закликав своїх прихильників виходити на мирні протести. Дисбаланси ринкам подобатися не можуть, от і була негативна реакція. Чого не скажеш про нафту, яка підкріпившись заворушенням в Єгипті та даними по найнижчих запасах нафти в США з початку року сягнула чотирнадцяти місячного максиму.

Сьогодні ринки очікуватимуть оприлюднення рощень Банку Англії та ЄЦБ. Але сесія буде не повноцінною, адже сьогодні закриті торгові майданчики в США через святкування дня незалежності.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 4 июля 2013
Падение
2 3
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
На зарубежных площадках формируется отскокПадение
АЛОР УКРАИНА
Premarket: сегодня в центре внимания заседания ЕЦБ и банка АнглииРост
Дмитрий Михайлусенко, риск-менеджер Dragon Capital
ПремаркетРост
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду