Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 15:32
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 9 июля 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 860,68+1,24%

Сьогодні очевидно на початку торгової сесії український фондовий ринок зростатиме. Зранку зростають фондові ринки Росії, Азії, вчора зростали американські індекси, щоправда на помірковані 0,2-0,6% з 0,53% по індексу S&P 500 (щоправда зростання було третій день поспіль). Сьогодні зранку також зростають ф’ючерси на європейські індекси. Серед причин легко найти наступну – помірковано непогану звітність компанії Alcoa, США виробника алюмінію, яка традиційно відкриває сезон квартальної та річної фінансової звітності компаній в США.

Щоправда можливо реально більш впливовим чинником на ринок США стало зниження дохідностей 10-и річних державних облігацій США з 2,7% до 2,6%. Не слід забувати, однак, що в останні роки показники державних облігацій є результатом сильного втручання Центральних банків, а ринок акцій складається протягом більшого проміжку часу під сильним впливом крупних спекулянтів та маркет-мейкерів. Тому часом виникає питання чи не вийшов з купівлями вчора на ринок облігацій ФРС, стурбований швидким зростанням відсоткових ставок, а учасники фондового ринку побачивши, що ставки не зростають, а можуть навіть впасти відіграли це плюсом на фондовому ринку. Тут доречно згадати і зміну політики ЄЦБ, який тепер, як і ФРС буде декларувати політику щодо базової ставки (це свіже системне рішення) і останню нещодавню заяву керівника банку Маріо Драгів цьому зв’язку, що базова ставка в євро зоні не буде збільшуватись дуже тривалий час.

Alcoa відзвітувала про закінчення кварталу з чистим прибутком на акцію 7 центів при очікуваннях аналітиків 6 центів та чистим доходом $5,85 млрд. в порівнянні з $5,96 млрд. доходу роком раніше та очікуваних аналітиками $5,83 млрд.. Вважається, що цей сезон звітності в США буде не дуже добрим зі слабким ростом чистого прибутку на акцію в розмірі 1%. Станом на минулу п’ятницю 122 компанії з 500 індексу S&P 500 зробили попереднє оголошення про очікувані ними фінансові результати за квартал і відношення негативних – до позитивних заяв склало 6,5:1. Це досить негативне значення. Щоправда аналітики ще раніше суттєво знизили свої очікування і тепер імовірно компанії покажуть дещо кращі в цілому по ринку результати за ці істотно знижені показники.

На цьому фоні нагадує про себе звітність українських емітентів. Перші дані почнуть з’являтись в 20-х числах поточного місяця. Можливо на останнє зниження акцій «Мотор Січі» впливають негативні очікування стосовно звітності емітента за другий квартал цього року. І можливо ці очікування стимулює і не дуже гарна звітність компанії за перший квартал. А можливо хтось навіть знає трохи більше за інших і щось чув про можливі фінансові показники, які будуть опубліковані в кінці цього місяця або на початку наступного.

До речі український ринок вчора неприємно здивував. На фоні зростання європейських індексів на 1,3-2,1%, зростання фондових ринків Росії і США фондовий індекс Української біржі знизився на 0,77%. З європейських індексів подібну динаміку демонстрували лише індекси Польщі та Казахстану. Що стосується Польщі, то зниження вчорашнє і вже місячне відбувається на фоні зростання до червня і чималих цін акцій, які були досягнуті на цьому піку ринку, що складно сказати по відношенню до цін акцій українських емітентів.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 9 июля 2013
Падение
0 5
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Украинский рынок завершил день ростомРост
АЛОР УКРАИНА
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду