Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 15:31
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 16 июля 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 869,68-0,18%

Сьогодні зранку зовнішній фон для фондового ринку України складається помірковано позитивний. Російські фондові індекси слабо зростають зранку, так само як і слабо зростають азійські. Вчорашня торгова сесія в США завершилась невеликим плюсом (+0,14% по S&P 500). Індекс S&P 500 досяг нового максимуму на закритті. Проте вчора український ринок пішов проти загальної течії слабкого зростання. Індекс УБ знизився на 1,23%; в лідерах зниження виявились акції Донбасенерго (-5,25%), які найбільше зростали в п’ятницю (більше +13%). Проте більше відсотка також знижались і акції банку Аваль (-1,82%), Єнакієвсьвого МЗ (-1,39%), Мотор Січі (-1,13%). Схоже індекс «відштовхнувся» від значення, яке перевищило внаслідок зростання акції Донбасенерго на фоні новини про ціну при приватизації верхню за останні півтора-два місяці границю торгового діапазону 870 і пішов вниз. Тож наразі незважаючи на позитивний зовнішній фон очікувати зростання фондового ринку України на відкритті слід з великою обережністю.

Найбільшою подією цього тижня, повторимо вчорашню тезу, стане виступ Голови ФРС Бернанке в палаті представників і сенаті Конгресу США. Як відреагують ринки на заяви Голови ФРС? У торгівців США існують різні думки з цього приводу. Ризики корекції на ринку США збільшуються, хоча є й гравці, які займають на ринку акцій США «довгі» позиції. Що стосується українського фондового ринку – після перевищення максимумів торгового діапазону останніх місяців і розвороту ринку вчора вниз ми б рекомендували гравцям бути обережними і більше орієнтуватись на тимчасове зниження українського індексу.

Втім не завадить проаналізувати і поведінку окремих акцій. Наприклад, звертає на себе увагу поступове відновлення ціни акцій «Центренерго», зниження ціни акцій «Мотор Січі». Здається досягли локальних максимумів з початку року ціни акцій банку «Аваль». Позитивно відреагували на збільшення ціни залізорудної сировини акції Північного ГЗК.

Новини галузей

ГМК

Спад на світовому ринку сталевого прокату поступово змінюється повільним зростанням. Незважаючи на сезонне зниження ділової активності, попит на сталепродукцію поступово збільшується. Зростають ціни. Всі надіються на осінній підйом, який проте може не виправдати великих сподівань через економічну кризу.

На минулому тижні ціни на імпортну залізну руду в Китаї продовжили лишатись на високому як для літа 2013 року рівні і навіть ще трохи збільшились. Ріст склав 4 долари на тонні. Серед причин фахівці називають поповнення запасів виробниками сталі.

Цін на металобрухт в різних регіонах світу зростають, в тому числі і в Туреччині, що позитивно для українських металургів, оскільки приведе до зростання цін на заготовку на місцевому ринку.

Новини емітентів

"Центренерго"

"Центренерго" має намір залучити 900 млн. грн. для відновлення після пожежі блоку № 2 Вуглегірської ТЕС. Кошти планується залучити строком на п'ять років з моменту підписання кредитної угоди. Кінцевий термін подачі заявок на участь в тендерах і розкриття пропозицій - 12 серпня 2013 року. Забезпеченням виступлять майнові права за договором з ДП "Енергоринок" на надходження коштів від виробленої електроенергії на суму не більше 1,35 млрд. грн.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 16 июля 2013
Падение
1 5
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Украинский фондовый рынок закрылся незначительным снижениемПадение
АЛОР УКРАИНА
ПремаркетРост
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду