Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 15:27
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 17 июля 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 872,27+0,3%

Сьогодні зранку зовнішній фон для фондового ринку України складається нейтральний – слабо негативний. Російські фондові індекси дуже слабо зростають зранку, азійські торгуються різнонаправлено, трохи більше в негативній зоні. Вчора фондові індекси США перервавши 8-и денний ріст трохи знизились (-0,37% по S&P 500). Зранку ф’ючерси на фондові індекси США дуже трохи додають. На відкритті український ринок покаже імовірно слабку динаміку.

В цілому ж складається враження, що підйом на фондовому ринку США видихався чи видихається і ринки чекає розпродаж. Приводом для цього може бути і виступ сьогодні та завтра Голови ФРС в Конгресі та Сенаті з піврічним оглядом монетарної політики і відповідями на гострі запитання законодавців-республіканців, які в цілому негативно ставляться на поточної політики ФРС та негативна звітність ряду компаній США. Технічна картинка на ринку США виглядає не дуже гарно: занадто різкий підйом після зниження і вимальована вершина. Звичайно все може бути і не так і ріст на ринку США продовжиться. Проте зовнішні ознаки вказують на більшу імовірність спаду.

Український фондовий ринок після дводенного зниження все ще перебуває коло верхньої границі торгового діапазону, який намітився в останні два місяці. Тому зниження в межах кількох тижнів видається імовірним. Тим більше, що здається і російський фондовий ринок вимальовує розворотну фігуру на довготривалому шестимісячному зниженні після місячного різкого зростання, яке тривало до останніх днів. Схожу розворотну картину вимальовує і пан європейський індекс, який щоправда переважно зростав в останні півроку.

Новини галузей

Банківський сектор

Загальні активи урахуванням резервів) банків України в червні 2013 року зросли на 1,8% (з початку року на 5,1%) - до 1,333 трлн грн., тоді як активи - також на 1,8% (за січень-червень на 6,1%), до 1,196 трлн грн.

За даними НБУ, загальний обсяг залишків банківських депозитів у червні збільшився на 7,1 млрд. грн., або на 1,2% (з початку року - на 7,8%), - до 612,4 млрд. грн.: кошти на депозитних рахунках фізичних осіб у червні зросли на 3% (з початку року - на 12,2%) - до 410,6 млрд. грн., юридичних осіб - зменшилися на 2,3% (з початку року - на 0,1%), до 201,8 млрд. грн.

Загальний обсяг залишків за кредитами у червні збільшився на 7,6 млрд. грн., або на 0,9% (з початку року - на 2,9%), - до 832,5 млрд. грн.: залишки за кредитами юрособам за місяць зросли на 1,3% (з початку року - на 3,3%) - до 647,1 млрд. грн., фізособам - зменшилися на 0,4% (з початку року зросли на 1,2%) - до 185,4 млрд. грн.

Нацбанк відзначає, що в червні відбулося зменшення середньозваженої ставки за кредитами, наданими реальному сектору економіки в національній валюті - до 15,32% з 15,57% у травні, в іноземній - збільшення до 9,90% з 9,34%.

Знизилася також середньозважена ставка за депозитами в національній валюті - до 9,73% з 10,21% і в іноземній - до 5,66% з 6,01%.

Ресурси на міжбанківському кредитному ринку також подешевшали: середньозважена ставка в національній валюті склала 2,27% з 3,98% у травні.

Коментар: Позитивні новина з точки зору стабільності банківського сектору.

Проте проблеми в банківському секторі лишаються і у випадку: проблем з запозиченнями уряду, погіршенням ситуації на світових фінансових ринках, виникнення складнощів для українських експортерів на зовнішніх ринках при реалізації продукції здатність банківської системи України витримати великий тиск все ще лишається під питанням.

Найбільші загрози: імовірний суттєвий відтік депозитів при більш чіткій загрозі кризи та девальвації національної валюти, недостатність поточних резервів банків для перекриття втрат по кредитам, можливе погіршення якості позичальників у випадку девальвації.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 17 июля 2013
Падение
0 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Индекс UX продолжает консолидацию на текущих уровнях
АЛОР УКРАИНА
Внешний фон нейтральный
Альтана Капитал
ПремаркетРост
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду