Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 15:24
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 18 июля 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 867,68-0,53%

Сьогодні зранку зовнішній фон для фондового ринку України складається нейтральний – слабо негативний. Російські фондові індекси дуже слабо знижуються зранку, азійські торгуються змішано. Вчора фондові індекси США після позавчорашнього зниження трохи підросли (ріст індексу S&P 500 склав +0,28%). Зранку ф’ючерси на фондові індекси США трохи знижуються. На відкритті український ринок покаже імовірно слабку негативну динаміку.

В цілому ж повторимо вчорашню тезу: складається враження, що підйом на фондовому ринку США видихався чи видихається і ринки чекає невеликий розпродаж. Вчора після вчорашнього (і до речі останнього перед Конгресом в якості – на посту Голови ФРС Бена Бернанке з піврічним оглядом монетарної політики ринки трохи підросли. Голова ФРС нічого нового не сказав, що зрештою ніяк не здивувало фінансові ринки та ринки сировини. Вперше з часу його останніх виступів ринки практично не відреагували на його слова. «Політика ФРС не є заданою (визначеною зарані)». «Підходить пора зменшення викупів облігацій (ФРС державних, іпотечних ЦП), темп чого буде залежати від даних по економіці.» «Зменшення викупів не означає збільшення відсоткових ставок, які встановлюються ФРС.» «Час перед зменшенням викупу облігацій та збільшенням ставок ФРС може бути значним.» Ці тези Голови ФРС сказані вчора є чистим повтором того, що говорилось ним під час минулих виступів і до чого вже всі звикли. Дохідність десятирічних державних облігацій США знизилась до 2,50%. Однак трейдери повідомили, що тому причиною і більшій мірі стало різке зменшення початку будівництва нових будинків в США.

Технічна картинка на ринку США виглядає схожою на розворот після підйому. Однак вчорашній рух акцій нагору дає ще певні шанси на продовження зростання.

Український фондовий ринок після вчорашнього росту на 0,30% вирівнявся. Можливо український фондовий ринок в найближчі місяці коливаючись в середньому буде торгуватись трохи вище середнього значення минулих двох місяців. Однак в короткій перспективі тижня-двох слід більше розраховувати на незначне його зниження.

Слід звернути увагу, що в Україні також настав сезон корпоративної звітності за 2-ий квартал 2013 року, яка може внести помітну динаміку в поведінку окремих акцій відносно індексу. Сезон звітності відкрили банки. Приватбанк, Укрексімбанк та Ощадбанк показали позитивну динаміку чистого прибутку, Промінвестбанк різко негативну. Схоже результат Привату це до певної міри часткове розформування резервів, в той час як Промінвесту серйозне доформування резервів відрахування до яких в останні роки було явно недостатнім і меншим за багато інших банків. Тож торгуючи в індивідуальних акціях українські труй дери мають дуже чітко відслідковувати появу звітності за 2-ий квартал і швидко реагувати на нові фінансові дані.

Новини емітентів.

ВАТ "Кіровський завод" та АТ "Крюківський вагонобудівний завод" (КВБЗ, Кременчук, Полтавська обл.) Підписали меморандум про створення спільного підприємства з виробництва залізничних поїздів і вагонів, трамваїв, ескалаторів і контейнерів для транспортування навалочних вантажів, говориться в повідомленні "Кіровського заводу » виробничі потужності СП розмістяться на території "Кіровського заводу", для цього буде спеціально виділено окремий цех, в якому буде створено нове виробництво.

Обсяг інвестицій у створення нового виробництва в 2013 році складе 120 млн. рублів. Протягом 2014-2015 рр.. на розвиток виробництва буде направлено ще 750 млн. рублів. Учасники СП будуть володіти рівними частками в новій компанії, продукція буде випускатися під брендом "Кіров-Крюково". Створення СП планується завершити до 10 жовтня 2013 року, налагодити виробництво - з 1 грудня 2013 року.

На початковому етапі планується виробляти ескалатори для метрополітену, потім налагодити випуск вагонів метро, а потім, з II півріччя 2014 року - міжрегіональних електропоїздів та дизель-поїздів. Виробничі потужності СП будуть розраховані на щорічний випуск 100 вагонів метро (або трамваїв) і 50 вагонів міжрегіональних поїздів або вагонів дизель-поїздів при однозмінному режимі. Також, у разі необхідності, обсяг випуску продукції може бути подвоєний за рахунок переходу на 2 - і 3-змінний режими роботи.

Передбачається, що основними споживачами продукції СП "Кіров-Крюково" будуть метрополітени Санкт-Петербурга і Москви, а також інших міст Росії та СНД. Споживачами залізничної продукції - ВАТ "РЖД" і компанії, що здійснюють перевезення пасажирів на відстані до 400 км, а також організації, що обслуговують приміське напрямок і маршрути до аеропортів.

Крюківський вагонзавод угоду не коментує. Аналітики упевнені - за рахунок цієї операції українське вагонобудівне підприємство зможе вирішити мінімум два стратегічні завдання: спробувати закріпити свої нинішні позиції на ринку машинобудівної продукції та освоїти на ньому нові для себе ніші.

Якщо вийде задіяти СП в режимі однієї зміни, то його максимальна щорічна виручка буде досягати $200 млн., а чистий прибуток - близько $40 млн., повідомив свою оцінку Андрійченко з "Арт Капіталу".

Коментар: Для Крюківського вагонобудівного заводу розширення номенклатури продукції та географії продажів єдиний шанс підтримати обсяги продажів на пристойному рівні на фоні насичення ринку вантажних вагонів, збільшення їх виробництва в Росії і чого приховувати правду – практичного відвертого блокування РФ постачання продукції заводу на російський ринок. Тому рух у напрямку розширення номенклатури в сторону соціального транспорту (пасажирських вагонів), які постачаються до країн СНД уже значно пом’якшив спад в обсягах та прибутках компанії. Однак постачання в Росію можливе лише за умови співпраці з російськими виробниками. Тому слід розглядати створення СП як позитивний крок, хоча це й не дуже добре впливає на економічні показники України як держави та зайнятість в нашій країні.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 18 июля 2013
Падение
4 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Украинский фондовый рынок закрылся снижениемПадение
АЛОР УКРАИНА
Промпроизводство замедлило спад
Арт Капитал, Хрусталева Наталья
Premarket: короткая пауза для ликвидации локальной перекупленностиРост
Александр Фощан, старший трейдер, консультант Dragon Capital
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду