Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 15:27
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 22 июля 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 862,23-0,35%

Зранку фон на зовнішніх фондових ринках складається нейтрально та більше негативно. Фондовий ринок Росії знижується, фондові ринки Азії торгуються змішано. Широкий фондовий індекс США S&P 500 в п’ятницю зріс на 0,16%, оновивши  максимуми та показавши ріст 4-ий тиждень поспіль. Технічна картинка, яка нагадувала розворот фондового ринку США змінилась і тепер знову нагадує безупинне зростання. Математики, які довго працювали над цією темою на фондовому ринку США схоже знайшли формулу, яка допомагає з однієї сторони спутати плани спекулянтів, з другої забезпечити максимізацію прибутків крупних учасників фондового ринку: банків, інвестиційних компаній та вселити впевненість у непереможність ходи до верху. А заодно допомогти все ще кульгаючій американській економіці. Формула успіху: додаємо поступово, помалу, але майже кожний день. І що цікаво фондові ринки розвинутої Європи, незважаючи на рецесію у Євро зоні цього року не показали падіння. Проте картина на інших ринках, особливо країн, які розвиваються далека від однозначної: багато з них в останній тиждень «лягли в горизонт» - не зростаючи або потроху знижуючись: Польща, Румунія, Туреччина – з сусідніх ринків,  Гонконг, Китай, схоже Корея – з азійських – ось далеко неповний перелік країни, де індекси «застопорились», ніби в очікуванні зниження або знижуючись. Багато російських акцій підійшли до ліній опору. Крупні ж європейські ринки все ще продовжують зростання. Схоже на те, що вплив фондового ринку США допоміг фондовим ринкам розвинутих країн, проте лише стримав фондові ринки країн, які розвиваються від падіння.

На фоні зниження українського фондового ринку в п’ятницю та зниження фондового ринку Росії слід очікувати зниження фондового ринку України сьогодні зранку на відкритті торгової сесії. Проте дуже імовірно, що динаміка буде слабка. Імовірно, що така динаміка протримається протягом торгової сесії, як і на наступні кілька тижнів імовірність слабкого низхідного руху українського фондового ринку помітно вища, ніж руху вгору.

На цьому тижні, з половини тижня слід очікувати публікації першої звітності емітентів українського фондового ринку за другий квартал. Трейдерам слід уважно слідкувати за її виходом. Очевидно слід очікувати негативної звітності металургійних підприємств. Проте ціни їх акцій настільки низькі, що можливо це особливо не вплине на ціни їх акцій. Імовірніше за все звітність банків буде позитивною, хоча далекою від ідеальної. Цікаво, що продемонструють машинобудівні підприємства. Звітність Мотор Січі за перший квартал була не дуже гарною, проте…

Новини економіки

1. Міжнародне рейтингове агентство S&P в щоквартальному дослідженні Capital IQ за травень-червень помістило Україну на сьоме місце в рейтингу найбільш ризикових країн світу, тоді як у попередньому дослідженні країна займала шосту позицію (зниження в рейтингу передбачає зниження ймовірності дефолту щодо інших оцінюваних країн).

За даними дослідження сумарна ймовірність дефолту України протягом наступних п'яти років зросла до 44,25% з 34,8%. Агентство зазначає загальне підвищення рівня ризику дефолту країн після повідомлення ФРС США в кінці травня про ймовірне скорочення програми "кількісного стимулювання" економіки.

Погіршення кон'юнктури міжнародного ринку запозичень призвело до зростання ставок по єврооблігаціях України на 2-2,5 процентних пункти - до 9,5-10,25% річних на кривій дохідності з 2014-го по 2023 рр., що тимчасово закрило цей ринок для Мінфіну країни.

2. Обсяг промислового виробництва в Україні в червні 2013 року знизився на 5,7% до червень-2012, що краще травня, коли падіння промвиробництва за великої кількості свят обвалилося до 9,3%.

Як повідомила Державна служба статистики, в цілому за підсумками півріччя спад склав 5,3% порівняно з 5,2% за підсумками п'яти місяців і 4,2% - за підсумками чотирьох місяців.

Статистичне відомство також повідомило, що в червні в порівнянні з травнем поточного року промвиробництво зросло на 1,6%.

За підсумками січня-червня-2012 обсяг промислового виробництва збільшився на 1,7% до січня-червня 2011 року. У цілому ж промвиробництво в Україні в минулому році скоротилося на 1,8%.

3. Дефіцит держбюджету України в січні-червні 2013 року склав 22,5 млрд. грн., що менше бюджетного розпису на цей період на 20 млрд. грн., повідомила директор департаменту фінансової політики Міністерства фінансів України Тетяна Сисоєва. Дефіцит загального фонду держбюджету склав 24,7 млрд. грн., що менше розпису на цей період на 12 млрд. грн.

4. Параметри державного бюджету на 2013 рік можуть бути переглянуті у бік скорочення за підсумками січня-вересня, повідомила директор департаменту боргової та міжнародної фінансової політики Міністерства фінансів України Галина Пахачук через непросту ситуацію із забезпеченням виконання держбюджету.

5. Україна очікує сприятливого "вікна" для виходу на зовнішній ринок запозичень. Україна в найближчі два-три місяці має комфортний графік погашення боргу, що надає Міністерству фінансів певний простір для маневру в питанні залучення коштів, повідомила директор департаменту боргової та міжнародної фінансової політики Міністерства фінансів України Галина Пахачук. "Ціна на сьогодні в 10% на зовнішніх ринках - це не та ціна, до якого готова Україна», - її слова. За словами Г.Пахачук, Міністерство фінансів готове вийти на ринок зовнішніх запозичень лише при появі "вікна" ліквідності і адекватної ціни боргу.

6. Згідно з даними Держказначейства, у першому півріччі 2013 держзапозичення склали 75,47 млрд.  грн. (у тому числі внутрішні 57,48 млрд. грн. при плані на шість місяців 86,98 млрд. грн. У рахунок обслуговування боргу за цей період було направлено 14,66 млрд. грн. (9,98 млрд. грн.) при плані 15,88 млрд. грн., в рахунок погашення - 35,1 млрд. грн. (15,4 млрд. грн.) при плані 40,34 млрд. грн.

Україна згідно середньострокової стратегії управління держборгом на 2013-2015 роки в поточному році планує збільшити державні запозичення на 31,7% - до 135,5 млрд. грн. з часткою внутрішніх у 68,6%.

7. Нацбанк очікує в 2013 р. зменшення дефіциту поточного рахунку на 1,5-2% ВВП та збереження  тенденції до зниження в середньостроковій перспективі: дефіцит поточного рахунку досягне рівня 3-4% ВВП - заступник директора генерального економічного департаменту НБУ Сергій Ніколайчук. Причини скорочення дефіциту в поточному році за його словами, перш за все, відсутність імпорту продукції, яка минулого ввозилася в рамках підготовки проведення Чемпіонату Європи з футболу 2012 року та  посилення конкурентні позиції України за рахунок цінового фактора, який сформувався через низьку інфляцію.

8. Міжнародні резерви України до кінця 2013 р, як мінімум, не знизяться - НБУ. Причина - скорочення тиску з боку виплат за зовнішнім боргом, - заступник директора генерального економічного департаменту НБУ Сергій Ніколайчук.

9. Міжнародні резерви України після зниження на 2,8% в травні в червні впали ще на 5,7%, або на $1,398 млрд., повідомляється на веб-сайті Національного банку України (НБУ).

Станом на 1 липня 2013 обсяг золотовалютних резервів становив $ 23,144 млрд. в еквіваленті", - зазначено в повідомленні. На початок 2013 року міжнародні резерви НБУ становили $ 24,546 млрд.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 22 июля 2013
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Украинский фондовый рынок рынок завершил день снижением
АЛОР УКРАИНА


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду