Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 15:29
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 23 июля 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 862,05-0,02%

Сьогодні зранку фон на зовнішніх фондових ринках однозначно позитивний. Майже на відсоток зростає фондовий ринок Росії. Однак найбільш вражаюче зростання відбувається в Азії. Абсолютно всі фондові індекси «в зеленому», причому фондові індекси континентального Китаю та Гонконгу зростають більш, ніж на два відсотка. Відкриття української фондової торгової сесії буде майже однозначно позитивним, як і весь торговий день.

Аналітики серед причин такого росту посилаються на заяву нового прем'єра Державної ради КНР Лі Кецяна – голови уряду Китайської Народної Республіки, який заявив, що економіка країни не буде зростати темпами нижче семи відсотків. Також йде посилання на непогані дані по будівельному ринку США (що дуже сумнівно на фоні зниження продажів нових будинків в США на 1,2%). Поміж іншого згадали і про те, що японські металургійні корпорації Nippon Steel і Sumitomo Metal погодили десятивідсоткове зростання цін на металопрокат з корпорацією Toyota Motor. Однак скоріше за все приводом стало абсолютно інше. Фондові ринки країн БРІК Бразилії, Росії, Індії та Китаю – найбільших ринків країн, що розвиваються, як і багато інших ринків країн, що розвиваються показали не те що не вражаючу, а просто депресивну динаміку в останній рік на фоні різкого зниження темпів росту економік цих країн. І приводом для сьогоднішнього росту стало, як видається бажання найбільш крупних гравців на світових фондових ринках переламати цю динаміку, хоча б на деякий час та вселити оптимізм у інвесторів в ці ринки. Та й можливо заробити копійчину на їх зростанні та на їх коливаннях. Тож навряд чи слід шукати приводів там де їх немає, а слід більш правдиво деяким спеціалізованим засобам масової інформації відображати сутність фондових ринків і те, що на них відбувається.

Цікавим є питання, що буде далі. Малоймовірно, що одноденним зростанням все має закінчитись. Це входить в протиріччя з прийнятим на ринках загальному ходу подій. Тож цілком можливо, що ріст в Азії підтримає український фоновий ринок декілька днів і пересуне його трохи вище.

Однак хочеться згадати і про інше. Вчора ввечері на CNBC з’явилась цікава стаття про те, що одним з негативних наслідків політики ФРС і його Голови Бернанке стала дестабілізація фінансових ринків та ринків капіталу, в країнах що розвиваються. І можливо ця дискусія серед стратегів крупних світових банків, яка загадана в статті теж до певної міри спонукали їх до гри на підвищення.

Новини емітентів

"Укрнафта"

"Укрнафта" в I півріччі 2013 в порівнянні з 6 міс 2012 скоротила видобуток нафти на 8% до 921,68 тис. тонн, газового конденсату на 7,7% до 94,66 тис. тонн., газу на 3,8% до 955,32 млн. куб. м, у тому числі природного - на 4,9% до 746,47 млн. куб. м. В 2012 році "Укрнафта" скоротила видобуток нафти на 2,2% порівняно з 2011 роком - до 2 млн. 33,8 тис. та газу на 6,3% - до 2 млрд. 105,3 млн. куб. м.

"Донбасенерго"

ДПЕК, яка в останні роки купила у держави дві з чотирьох теплових енергогенеруючих компаній, не має наміру брати участь у конкурсах на придбання третьої і четвертої - "Донбасенерго" і "Центренерго". Про це повідомив генеральний директор ДПЕК Максим Тимченко в інтерв'ю "ІнвестГазеті".

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 23 июля 2013
Падение
0 5
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Индекс Украинской биржи (UX) закрылся незначительным снижением
АЛОР УКРАИНА
ПремаркетРост
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду