Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 13:22
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 29 июля 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 885,76+0,34%

В п’ятницю індекс УБ під кінець торгової сесії виріс, закінчивши тиждень на мажорній ноті. До речі знов на відміну від переважної більшості зовнішніх ринків. В п’ятницю відзначились акції емітентів, які опублікували хорошу, або відносно непогану звітність за другий квартал: «Центренерго» та «Райффайзен банк Аваль», акції яких за результатами торгової сесії зросли на 2,83%,та 2,50%. Російські фондові індекси зранку торгуються близько нуля, азійські фондові ринки знижуються. В п’ятницю індекс S&P 500 провівши практично всю торгову сесію в червоній зоні лише під її завершення показав слабкий плюс коло нуля. Зранку ф’ючерс на індекс торгується в червоній зоні. Так, що зовнішній фон складається нейтрально трохи негативно. Проте довівши протягом останніх двох торгових сесій можливість своєї власної особливої поведінки сьогодні від фондового ринку України можна чекати несподіваних рухів в будь-яку сторону.

Цього тижня увага фінансових ринків буде прикута до засідань центральних банків: ФРС в середу і центробанків Європи і Англії в четвер. Тому на початку тижня значних і певних рухів на ринку аналітики не очікуються більше орієнтуючись на боковий тренд.

Індекс УБ с середини травня коливаючись у вузькому коридорі все ж таки показав несильний, але поступальний висхідний тренд і зараз знаходиться близько максимальних значень за період. Можливо ці факти свідчать про те, що на українському фондовому ринку зародилась певна довгостроковий позитивний тренд.

Новини емітентів

Опублікована звітність ПАТ «Мотор Січ» за 2-ий квартал 2013 року - дев’ятого емітенту з індексу УБ.

Звітність в кращому випадку виглядає змішано в порівнянні з минулими роками. Звертає на себе увагу не ріст значення EBITDA та чистого прибутку в середньому протягом тривалого часу і більше того навіть зниження трейлінгового значення EBITDA розрахованого на інтервалі 12 місяці – ковзного річного (див. графік). Значення чистого прибутку в порівнянні з другим кварталом минулого року виглядає краще, якщо врахувати, що амортизаційні відрахування були збільшені через переоцінку основних засобів. Проте позитивне значення досягнуте за рахунок статті благодійна допомога, яку важко пояснити без коментарю самої компанії  і якого немає. Імовірніше за все це відшкодування переплати податку на прибуток при здійсненні інвестицій,я к це передбачено особливим положеннями законодавства для галузі. З позитивної сторони - 25% збільшення чистого доходу в першому півріччі 2013 року в порівнянні аналогічним періодом минулого року та 30% збільшення доходу за 2-ий квартал 2013 по відношенню до 2-ого кварталу 2012.

Розраховані коефіцієнти по прибуткам лишаються дуже низькими, що свідчить про низьку оцінку акцій ринком і хороший потенціал зростання.. Відношення ринкової «вартості  підприємства» (ринкова капіталізація плюс чистий борг) до EBITDA по трейліговому 12 міс значенні EBITDA  -EV/EBITDA ttm становить лише 1,63. При нормальній оцінці українського ринку для такої компанії як Мотор Січ мало б бути значення 4,5. Для західних компаній галузі EV/EBITDA ttm 9-11.  Ринкова капіталізація до прибутку за останні 12 міс. P/E ttm - 2,38, при нормальному значенні для українського ринку 6-6,5 та P/E ttm західних аналогів 13,5-15,5.

Очевидно окрім іншого ринок закладає не збільшення прибутків «Мотор Січі» протягом тривалого часу та збільшені витрати на капіталовкладення і великі специфічні ризики емітента.

Укрнафта

Опублікована звітність «Укрнафти» за 2-ий квартал 2013 року – останнього десятого емітенту з індексу УБ.

Звітність вийшла в принципі така, що не дуже відрізняється від очікувань і є негативною. Значення EBITDA компанії за другий квартал 803 млн. грн. та перше півріччя 2013 року  1650 млн. грн. істотно знизились по відношенню до аналогічного періоду минулого року на фоні зниження видобутку вуглеводнів. Значення EBITDA за другий квартал 2013 трохи нижче за значення показника в першому кварталі 2013 року – 846 млн. грн.. Чистий прибуток компанії додатково закономірно знизився в порівнянні з аналогічним періодом минулого року через збільшені амортизаційні відрахування. Проводити зовсім коректно порівняння показників 2013 та 2012 складно через різні стандарти бухгалтерського обліку, які застосовувались в періоді. Звітність Укранафти по МСБО (2013) та УСБО (2012) досить сильно різниться.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 29 июля 2013
Падение
1 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Украинский рынок незначительно прибавляет по итогам дня
АЛОР УКРАИНА
Premarket: акции генерирующих копаний как признак восстановления локального рынкаРост
Александр Фощан, старший трейдер, консультант Dragon Capital
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду