Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 13:21
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 30 июля 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 889,76+0,45%

В понеділок індекс УБ під кінець торгової сесії знову підріс, на цей раз на 0,34%, продемонструвавши ріст вже третю торгову сесію поспіль. Це відбулось до певної мірі всупереч подіям на європейських фондових майданчиках, де ринки закрились переважно в нейтральній зоні, Росії та США, де спостерігалося незначне зниження фондових індексів. Що це – тренд на відновлення цін акцій, на фоні низьких цін українських емітентів та кращої, ніж в минулі періоди звітності за 2-ий квартал та перше півріччя 2013 року, чи певний «набір висоти», що відкрити можливість для відносно безболісного зниження у випадку, якщо таке почнеться на світових майданчиках. Адже технічна картинка на фондовому ринку США після місячного зростання дуже нагадує виположування ринку перед наступним тимчасовим зниженням та й в Європі та Росії графіки цін дуже нагадують подібне. Відповідь ми найдемо протягом найближчих п’яти торгових днів.

Сьогодні зранку зовнішній фон складається більше позитивно. Фондові індекси Росії зростають, як і переважно зростають фондові ринки Азії. Скоріше за все фондові індекс УБ відкриється в позитивній зоні, тим більше враховуючи настільки переконливий рух наверх. Проте саме високе відносно останніх кількох місяців значення викликає певну настороженість стосовно перспектив подальшого сильного росту протягом тривалого часу.

Новини емітентів

Північний ГЗК суттєво покращив свої фінансові результати в другому кварталі за рахунок значного збільшення середньо реалізаційних цін продукції окатишів та концентрату. Середньо реалізаційна ціна окатишів Північного ГЗК зросла зі 108 доларів за тонну в першому кварталі 2013 до 126 доларів в другому. Ціна концентрату зросла з 89 до 102 доларів за тонну. Причому частка більш дорогої продукції з більшою доданою вартістю окатишів також зросла в другому кварталі 2013 року. Дещо здивувала динаміка цін реалізації Північного ГЗК в порівнянні з цінам на світових ринках. Видається, що мав певний лаг (затримка) в ціноутворенні на продукцію Північного ГЗК та динамікою спотових цін на ринку Китаю.

В результаті чистий прибуток в 2-ому кварталі 2013 року склав 1 млрд. 351 млн. грн. в порівнянні з 988 млн. грн. в першому кварталі 2013 та 1 157 млн. грн. в другому кварталі 2012 року і підприємство знову повернулось до роботи з надприбутками.

На сьогодні важливою обставиною для акціонерів та учасників фондового ринку є наявність великого надлишку власних обігових коштів в сумі більше 3 млрд. грн., який в принципі міг би бути використаний для виплати дивідендів більше 1,3 грн. на акцію. І це не враховуючи заборгованість перед учасниками в сумі 4,9 млрд. грн. (рішення акціонерів – не виплачувати дивіденди за результатами 2012 року).

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 30 июля 2013
Падение
0 4
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Украинский рынок продолжил ростРост
АЛОР УКРАИНА
ПремаркетРост
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду