Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 13:26
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 5 августа 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 880,14-0,7%

Сьогодні зранку зовнішній фонд для українських акцій змішаний - нейтральний. Російські індекси акцій торгуються близько нуля, азійські – змішано. Проте до цього додається бажання місцевих гравців трохи понизити ціни на українські акції, які до цього (в нинішніх координатах України) сильно зросли і знаходяться (в середньому) ще близько до локальних максимумів. Протягом кількох днів імовірно очікувати в середньому слабкої негативної динаміки на фондовому ринку України. 

Після досить суперечливого та невиразного звіту по ринку праці США опублікованого в п’ятницю індекс S&P 500 провівши більшу частину торгової сесії в червоній зоні під кінець дня все вийшов в плюс.  Однак слід зауважити, що останній тиждень основний індекс американського ринку акцій  торгується з невиразними незначними рухами вверх вниз, за виключенням минулого четверга, коли спостерігався 1,25% рух нагору.

Економіка США створили лише 162 тис робочих місць в несільськогосподарському секторі в липні після переглянутого вниз показника 188 тис. в червні (в порівнянні зі 195 тис. згідно з попередньою оцінкою). Рівень безробіття знизився до 7,4 відсотка. Аналітики, опитані Reuters очікували на приріст 184 тис. робочих місць в липні. Для зниження безробіття в США необхідно створювати до 200 тис. робочих місць щомісяця.

Між тим фонди акцій США отримали рекордний приплив коштів в липні - $ 40,3 млрд., за даними TrimTabs, в той час як фондові індекси S&P 500 і Dow Jones Industrial Average досягли нових вершин в русі нагору, які деякі називають "непереможне літо" для акцій США. "Приток та відтік коштів в фонди в останні два місяці були, безумовно, найбільш волатильними з часу початку їх замірів. Після ігнорування акцій і облігацій і скорочення позицій в фондах акцій рекордними темпами в червні інвестори вклали рекордні суми в акції США в липні і продовжувала продавати облігації в липні", - написала фірма у доповіді, опублікованій ввечері в неділю.

Закінчилася «роман» інвесторів США з облігаціями цього літа вилученням $ 21,1 млрд. зі взаємних інвестиційних фондів і біржових фондів (ETFs) облігацій у липні, після рекордного відтоку $ 69,1 млрд. в червні. Відтік в червні і липні поклали край 21 місяців поспіль притоку коштів у фонди облігацій. Згідно з дослідженням фірми TrimTabs, більше грошей, від продажу облігаційних фондів залучається на депозити та в роздрібні фонди грошового ринку, а не інвестуються у фондовий ринок. Об'єднаний притік цих коштів - $ 143,4 млрд. ($ 110,9 млрд. на депозити та $ 32,5 млрд. в фонди грошового ринку) майже в три рази перевищує $ 54,1 млрд. притоку у фонди взаємні фонди акцій, та ETF фонди акцій, в червні та липні.

Що стосується притоку коштів на фондові ринки країн, які розвиваються в останні чотири тижні він був близький до нуля і минулий тиждень не став виключенням.

Новини емітентів

Енергогенеруюча компанія ПАТ "Донбасенерго" оголосила конкурс із залучення мультивалютної лінії із загальним лімітом кредитування 5,471 млрд. грн., повідомляється на веб-порталі "Державні закупівлі". Кошти планується залучити на сім років. Ліміт заборгованості по кредиту встановлений на рівні 2,5 млрд. грн. (за рахунок поступового отримання коштів та поступового погашення кредиту, сума заборгованості "Донбасенерго" перед банком у будь-який момент часу не перевищуватиме цю суму).

Залучені кошти "Донбасенерго" має намір направити на реконструкцію блоку № 6 Слов'янської ТЕС з використанням технології ЦКШ (спалювання твердого палива в циркулюючому киплячому шарі). У рамках проекту планується провести модернізацію і розділити блок на два потужністю 330 МВт кожен. Блок уже кілька років як зупинений. Його модернізація дозволить вирішити основну технічну проблему станції – роботу лише одним потужним блоком, що в звичайних умовах не допускається.

Конкурс з приватизації 60 773% акцій "Донбасенерго" відбудеться 21 серпня 2013 року. Уряд України затвердив стартову ціну продажу акцій на рівні 641 млн. грн.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 5 августа 2013
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО
Внешний фон - нейтральный
Альтана Капитал
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ
Неопределенность на украинском рынке сохранитсяРост
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду