Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 13:19
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 9 августа 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 883,71+0,35%

Вчора український фондовий ринок вів себе дуже спокійно мало відхиляючись від нульової позначки зміни і індекс УБ закінчив торгову сесію практично в нулі. Зранку зовнішній фон для українського ринку акцій складається помірковано позитивно. Вчора  торгова сесія в США закінчилась поміркований ростом, зранку зростають фондові індекси Росії, фондові ринки Азії торгуються змішано та все ж більше у зеленій зоні. Тож відкриття торгової сесії в Україні імовірніше за все буде позитивним, хоча й скоріше за все індекс УБ так і буде торгуватись коло нуля. В перспективі ж кілька тижнів його імовірно очікує корекція.

Темою фондових ринків стає дуже імовірна корекція на фондовому ринку США та перекидання коштів інвесторів в більш перспективну на сьогодні Європу. Оцінки на фондовому ринку США, де індекси Dow Jones і S&P 500 зросли з початку року приблизно 18 відсотків істотно вище, ніж в західній Європі і обнадійливі дані по відновленню європейської економіки спонукають інвесторів більше дивитись в цей бік. (До речі композитний індекс MSCI Emerging Markets Index, який відслідковує всі фондові ринки країн, які розвиваються з початку року знизився на більш, ніж 11 відсотків).

Продовжуючи тему: компанії, які керують фондами прямих інвестицій в США типу Fortress, Blackstone, Apollo Global Management і які спеціалізуються на тому що викуповують компанії з ринку у приватну власність з метою дати їм поштовх в розвитку та для наступного перепродажу зараз не розглядають купівлі, а дивляться майже виключно в сторону продажів своїх авуарів, вважаючи ціни на ринку зависокими для купівлі, а ситуацію на все ще зростаючому ринку сприятливою для отримання прибутку за рахунок позбавлення від подорожчавших активів.

Справедливості заради та для рівноваги варто згадати що більшість фахівців фондового ринку США очікують зростання американських індексів від поточного рівня після імовірної корекції до кінця року на кілька процентів, а оптимісти типу головного стратега по акціям банку JPMorgan Chase Томаса Лі (Thomas Lee) очікують зростання індексу S&P 500 на інтервалі 6-12 місяців до 1800 і навіть 1900 з нинішніх трохи менше 1700 пунктів.

З економічних новин наразі найбільше привертають увагу фахівців фондового ринку позитивні новини з Китаю. Сьогодні зранку опубліковані дані по промисловому виробництву в Піднебесній. Промислове виробництво в країні зросло на 9,7 відсотка в порівнянні з обсягами за цей місяць роком раніше, роздрібні продажі зросли на 13,2 відсотка, повідомило Національне Бюро Статистики на своєму веб-сайті. Ріст виробництва порівнюється з очікуваннями зростання у 8,9% та 8,9% росту в червні. Ріст роздрібних продажів порівнюється з очікуваннями в 13,5% та 13,3% росту в минулому місяці.

Китай опублікував в четвер сильніші за очікування показники зовнішньої торгівлі породивши надії, що друга за величиною економіка в світі можливо, стабілізується. Експорт зріс на 5,1 відсотка в липні, в порівнянні з 3-відсотковим зростанням згідно консенсус-прогнозу зібраним Reuters, і набагато краще, ніж 3,1 відсотка падіння в червні. Імпорт зріс аж на 10,9 відсотка, в порівнянні з очікуваннями 2,1 відсотків зростання і після 0,7-процентне падіння в червні. Профіцит торгового балансу склав $ 17,8 млрд., в порівнянні з прогнозом в $ 27,2 млрд.. Щоправда на фондовому ринку знайшлись скептики, які висловили сумніви щодо правдивості даних посилаючись на сильні наступні після публікації попередніх даних перегляди показників торгівлі в Китаї вниз в минулому і цілий процес «розборок», який спостерігався на так давно в цій країні стосовно умисного викривлення наданих державних органам даних крупними фірмами.

Останні дані з Китаю вселили більше впевненості в інвесторів після публікації негативного звіту по PMI індексу країни банку HSBC раніше та великої серії попереджень стосовно серйозної загрози зі сторони тіньового банківського сектору та імовірних крупних дефолтів місцевих адміністрацій. Аналітики фондового ринку вважають дані по економіці Китаю дуже важливими для фінансових ринків через значний вплив економіки цієї країни на світову економіку.

Фінанси

Динаміка міжнародних резервів України в липні залишалася під тиском через виплати за зовнішніми боргами, однак скорочення їх розміру зменшилося до $ 526 млн. у порівнянні з $ 1297 млн. в червні, повідомляється на веб-сайті Національного банку Україниі.

За даними НБУ, на 1 серпня 2013 обсяг золотовалютних резервів склав $ 22,719 млрд. в доларовому еквіваленті: у липні вони зменшилися на 2,3%, а в цілому за січень-липень - на 7,4%.

"На зміну розміру резервів переважно вплинули виплати за облігаціями державної позики в сумі $ 606 млн. і погашення чергового траншу кредиту МВФ у розмірі $ 403 млн. в еквіваленті, які частково були компенсовані надходженнями від продажу державних цінних паперів у сумі $ 314 млн.", - йдеться в повідомленні.

Згідно з ним, у липні Нацбанк не виходив на міжбанківський валютний ринок: валютний міжбанк у липні третій місяць поспіль балансувався без продажу валюти з резервів НБУ.

Новини емітентів

Центренерго

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України розраховує ввести в експлуатацію 1-й та 4-й блоки Вуглегірської ТЕС (ПАТ "Центренерго") з грудня 2013 року, повідомив директор департаменту електроенергетики відомства Сергій Меженний на прес-конференції в Києві в середу.

"Було прийнято рішення технічною радою Міненерговугілля і затверджено штабом, що поновлюються 1-й і 4-й енергоблоки Вуглегірської ТЕС Термін введення їх в експлуатацію - 1 грудня 2013», - сказав він.

За словами С.Меженного, ще два блоки Вуглегірської ТЕС будуть запущені з 1 березня 2014 року.

Пожежа на Вуглегірській ТЕС 29 березня 2013 пошкодила чотири енергоблоки, в тому числі були знищені покрівля та перекриття на площі 11,88 тис. кв. м, а також технологічне обладнання котлотурбінного цеху. Потужність 4-х пошкоджених блоків складала 26% сумарної потужності пиловугільних блоків (пиловугільні блоки фактично дають більше 95% виробітку електроенергії ПАТ "Центренерго").

В результаті ціна акції ПАТ "Центренерго" протягом чотирьох днів знизилась на 29% з 5,4 грн. до 3,9 грн.. Проте з середини травня почалось стійке відновлення ціни акції, яка наразі складає 5,2 грн.. В поточній ціні акції ПАТ "Центренерго" вже майже відображено повне відновлення роботи Вуглегірської ТЕС незабаром.

Донбасенерго

Інтерес до придбання на приватизаційному конкурсі 60 773% акцій енергогенеруючої компанії ПАТ "Донбасенерго" проявили дві компанії, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі Фонду державного майна (ФДМ) України. Назви зацікавлених осіб у ФДМ не розкривають.

Повідомлялося, про плани придбання 60,773% "Донбасенерго" ТОВ "ТехНова" (Київ) бізнесменів Анатолія Шкрібляка та Олега Яковенко.

Енергохолдинг Ріната Ахметова "ДПЕК", а також група Олександра Януковича "МАКО" заявили, що не планують брати участь в конкурсі з приватизації "Донбасенерго".

Конкурс з приватизації 60,773% акцій "Донбасенерго" відбудеться 21 серпня 2013 року, заявки приймаються до 13 серпня. Уряд України затвердив стартову ціну продажу акцій на рівні 641 млн. грн.

Відображаючи перспективи приватизації акції ПАТ "Донбасенерго" вели себе істотно краще індексу УБ переграфивши його з початку року (а фактично з 27-29 березня 2013 року) на 24%. Проте при цьому слід тримати в умі, що акції ПАТ "Донбасенерго" по коефіцієнтам вартість підприємства та капіталізація на встановлену потужність та обсяги виробництва були істотно дешевші за акції ПАТ "Центренерго" через набагато гірший технічний стан та ринкову позицію генеруючої компанії "Донбасенерго" і на більшому проміжку часу як видно з графіків вони не переграли акції "Центренерго".

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 9 августа 2013
Падение
0 6
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Украинский рынок завершил день ростомРост
АЛОР УКРАИНА
ПремаркетРост
Инвестиционная группа ІТТ
Premarket: статистика из Поднебесной вернет оптимистические настроения на рынкиРост
Александр Фощан, старший трейдер, консультант Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду