Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 13:20
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 13 августа 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 884,38-0,38%

Те що відбувається на фондовому ринку США назвати корекцією язик не повертається. Це повільне черепаше чи слимаче, в найкращому випадку, зміїне сповзання вниз. Вдень по сантиметру. Спекулянтів просять не турбуватись, як зрештою і дрібних трейдерів. Їм на такому ринку нічого робити. Можна відпочити і позагоряти на сонечку.

Європейські індекси вчора закрились переважно в плюсі. І український фондовий ринок крокуючи в цьому строю просидівши першу половину дня в невеликому мінусі приєднався до ряду переможців – скромні +0,46% по індексу УБ на закритті.

Зранку світові фондові ринки торгуються практично виключно оптимістично. Майже нуль – невеликий мінус лише по деяким фондовим індексам континентального Китаю – ось окремі «виколоті» точки на «великому зеленому полі». Окрім них решта фондової Азії зростає, фондова Росія також торгується в плюсі.

Тож імовірно і український фондовий ринок буде торгуватись в невеликому плюсі, імовірно тимчасово з переходом в негативну зону. Невеликому – тому, що він вже близько до своїх максимумів і це за відсутності додаткових позитивних новин. Є лише одна, проте важлива особливість: фондові ринки країн, які розвиваються торгуються по коефіцієнтам у дуже великому розриві з фондовим ринком США та й фондовими ринками багатьох інших розвинутих країн.

Новини економіки

Мінекономрозвитку опублікувало витримки з консенсус-прогнозу основних макроекономічних показників України на 2014 та період 2015-2016 років. Консенсус-прогноз публікується регулярно три рази на рік: в квітні, серпні та листопаді. На даний момент, він опублікований лише у вигляді зжатої інформації, а не у вигляді стандартного бюлетеня. В зжатій інформації  Мінекономрозвитку відсутні прогноз ВВП на 2013 рік, прогнозний курс національної валюти тощо, які відображені у всіх попередніх повних бюлетенях.

При прогнозуванні на середньострокову перспективу основних макроекономічних показників у експертів немає єдиного бачення розвитку країни. Значні розбіжності у прогнозі мають місце як за загальними показниками, так і за їх компонентами. «Насправді досить важко оцінити поточний стан економіки України – існує досить багато протиріч, як це було і в минулому році, і таки ті розходження у прогнозах, які ми бачимо, це доводять… це потребує вивчення», - зазначає директор департаменту макроекономічного прогнозування Мінекономрозвитку Наталія Горшкова.

Відповідно до результатів серпневого «Консенсус-прогнозу», підготовленого на основі експертних оцінок перспектив розвитку української економіки, консенсусна оцінка темпів приросту реального ВВП у 2014 році становить 2,3%, при цьому у 2015-2016 роках темпи зростання економіки підвищаться. Консенсусна оцінка щодо зростання економіки України в середньому у 2015-2016 роках становить 4,3%. Але розбіжність між мінімальним та максимальним значенням досить значна – 2,5 в. п. (коливання від 3% до 5,5%).

На думку експертів, основним важелем економічного зростання буде розширення приватного споживання: усереднене значення реального приросту приватного споживання 7%. За цією компонентою варіація значна – 8,3 в. п. (від 4,2% до 12,5%). Значна невизначеність в прогнозах спостерігається і за інвестиційною компонентою - усереднений показник приросту реального інвестиційного попиту складає 6,3%, але варіація досягає 5,5 в. п. (від 2,8% до 8,3%).

В основному експерти прогнозують утримання відносно низьких темпів інфляції у середньостроковій перспективі. Але щодо цінової ситуації, то думка експертів і тут суттєво відрізняється. Усереднене значення зростання споживчих цін (грудень до грудня) прогнозується на рівні 5,5% (варіація значень від 3,4% до 9,3%), цін промислового виробництва – 7,7% (показник варіює від 4,1% до 12%) проти очікуваних на поточний рік 3,8% зростання споживчих цін та 6,7% - цін виробників промислової продукції.

Серпневий консенсус-прогноз розраховано на базі матеріалів, наданих експертами Міністерства економічного розвитку і торгівлі, ДУ «Інститут економіки та прогнозування» НАН України, Науково-дослідного економічного інституту, Інституту економічних досліджень та політичних консультацій, Національного інституту стратегічних досліджень, Інституту еволюційної економіки, Центру досліджень науково-технічного потенціалу та історії науки ім. Г. М. Доброва, Федерації роботодавців України, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Представництва Міжнародного Валютного Фонду в Україні, Міжнародного центру перспективних досліджень, Компанії CASE Україна, Райффайзен Банку «Аваль», The Bleyzer Foundation та Dragon Capital.

Крюківський вагонобудівний завод

Крюківський вагонобудівний завод (КВБЗ) в січні-липні 2013 року знизив випуск вантажних вагонів на 32% порівняно з аналогічним періодом 2012 року - до 4473 тис. од. За той же період випуск пасажирських вагонів за цей період зріс на 22% - з 45 до 55 од.

КВБЗ в 2012 році збільшив випуск вантажних вагонів на 2,4% порівняно з 2011 роком - до 11005 тис. од, пасажирських -. у 2,5 рази, до 69 од.

Мотор Січ

ПАТ "Мотор Січ" в 2013 році продовжить реалізацію довгострокової програми технічного переозброєння виробництва, направивши на ці цілі близько 650 млн. грн. ($ 82 млн.) Щорічний обсяг інвестицій "Мотор Січі" в переозброєння і розвиток виробництва становить близько 700 млн. грн.

За даними компанії, інвестиції "Мотор Січ" в організацію серійного виробництва за проектами вертольотобудування оцінюються сьогодні в понад $ 30 млн.

Портфель замовлень компанії на 2013 рік оцінюється в понад $ 900 млн., найбільші замовники - РФ, КНР, Індія.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 13 августа 2013
Падение
1 6
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Украинский рынок завершил день незначительным снижениемПадение
АЛОР УКРАИНА
Premarket: очередной шанс на ростРост
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
ПремаркетРост
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду