Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 13:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 14 августа 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 889,36+0,56%

Зранку зовнішній фонд для українського ринку складається нейтральний-позитивний: вчора акції США перервавши дуже повільне зниження незначно зросли, зранку зростають російські та азійські фондові майданчики. Імовірніше за все відкриття фондового ринку України буде слабо позитивним, хоча судячи по останнім торговим дням це не є даність. Фондовий ринок України в особі його учасників, вирішивши, що акції «залізли» при поточному стані справ занадто високо вирішив взяти паузу і «про всяк випадок» знизився. Очевидно поточні рівні, які близькі до кількамісячного максимуму на сьогодні багато хто вважає зависокими. Тож імовірніше за все торгівля на українському фондовому ринку сьогодні буде протікати у вузькому діапазоні зі змінними знаками протягом дня, якщо відраховувати знаки зростання та падіння від позначки закриття вчорашнього дня.

Якщо дивитись на картину більш широко, то варто загадати вчорашнє висловлювання Роберта Долла (Bob Doll, стратег Nuveen Asset Management), одного з кращих фахівців на ринку акцій США. Якщо хтось слідкує за висловлюваннями фахівців, то Долл багато років найбільш точно передбачав поведінку фондового ринку США в публічних висловлюваннях і по цьому показнику сильно випереджає інших. Вчора Долл заявив, що ринок США найближчим часом буде рухатись в «боковику» враховуючи його немалу оцінку. «Для наступного руху наверх (фондових індексів США) необхідні більш сильні зростання доходів та чистого прибутку корпорацій, однак це справа далеко не вирішена». На його думку зростання фінансових показників американських корпорацій в першому півріччі було занадто слабким. До цього варто додати, що Боб Долл не є песимістом і скоріше по складу є «оптимістично настроєним прагматичним тверезим реалістом». Долл, як і багато інших на фондовому ринку США вважає, що «менш погані новини» з Європи дозволять європейському фондовому ринку в найближчій перспективі переграти фондовий ринок США. Саме до фондового ринки Європи (переважно Західної і частково Центральної, як то Чехія) прикута увага на сьогодні основних гравців США та й не тільки. До цього можна лише додати, що європейські акції помітно дешевші за акцій корпорацій США. Що це означає для фондового ринку України? Очевидно певну підтримку поточних рівнів і навіть невеликий стимул рухатись вверх. Чому підтримку? Тому, що ми Європа. Чому невелику? Тому що фондові індекси США застопорились і головне, українські емітенти працюють з занадто скромними прибутками.

Поміж тим частина спекулянтів та інвестиційних менеджерів взялись і до ринків країн, які розвиваються, згадавши перш за все фондовий ринок Азії взагалі і фондовий ринок Гонконгу,  більш конкретно. Це теж підтримка фондовому ринку України. Поміж тим останню тезу на предмет перспективності фондових ринків країн, які розвиваються, розділяють далеко не всі фахівці вважаючи що поки що про системну купівлю на фондових ринках цих країн зарано незважаючи на їх відносну дешевизну. Всьому причина сповільнення економік цих країн.

Варто також загадати зростання дохідності 10-и річних облігацій США, що є не занадто гарним сигналом як для фондових ринків, так і на жаль українського уряду (а заодно банків та їх клієнтів), яким необхідно, щоб уряд позичив трошки грошенят на світових ринках капіталу по «божеським ставкам» найближчими місяцями.

Суто для розрядки: один зі старійшин і на сьогодні песимістів фондового ринку США Дон Ходжес (Don Hodges) вважає, що фондовий ринок США очікує 10 відсоткова корекція. Проте гумор полягає не в його погляді, який готові розділити і деякі інші фахівці, а в аргументації. Він наводить два факти. Фондовий ринок США торгувався два рази в своїй історії вище ВВП: в кінці 90-х (148% ВВП) та в 2007 (110%), після чого наступала глибока корекція. Зараз фондовий ринок США також торгується вище ВВП країни. Другий аргумент: фондовий ринок США при зміні Голови ФРС останні обидва рази різко знижався: в 1987, коли Алан Грінспен змінив Пола Волкера та незабаром після 2006, коли Бернанке замінив Грінспена. Бернанке також скоро залишає свою посаду Голови ФРС. Якщо вірити в календар Майя, який минулого року не справдився, то це справді серйозні аргументи. Хоча видається що аргументи Ходжес більш раціональні. (Я і до речі «остаточний» смертельний хрест, якщо дивитись на індекс S&P 500 США, на що посилається Societe Generale: 50-денна ковзна нижче 200-денної.)

Новини галузей та емітентів

Українські трубні підприємства в січні-липні 2013 року скоротили виробництво труб з чорних металів на 21,3% порівняно з аналогічним періодом 2012 року - до 1,006 млн. тонн.

Харцизський ТЗ суттєво збільшив обсяги виробництва за останній місяць до 44 тис. тонн, що дуже позитивно.

Українські коксохімічні заводи (КХЗ) в січні-липні 2013 року скоротили виробництво металургійного коксу 6%-ної вологості на 9,1% в порівнянні з аналогічним періодом 2012 року - до 10,345 млн. тонн.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 14 августа 2013
Падение
0 4
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Индекс UX вырос по итогам торговой сессииРост
АЛОР УКРАИНА
ПремаркетРост
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду