Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 13:26
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 16 августа 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 874,83-0,18%

«Ну це ж природно, Ватсон», -  можливо вигукнув би Шерлок Холмс, продивляючись зведення біржових новин з американського та українського фондових ринків за вчора. На півтора відсотка знизились «ми» з «американцями» за день минулого четверга. Логіка цього зниження очевидна: фондовий ринок не любить довго перебувати в стані одноманітності – не зростати і не падати. І в цій ситуації, яка як правило буває при локальних максимумах (в мінімумах він відразу пробує піти нагору) ринок схильний через деякий час безликого топтання на місці різко знижуватись. Так до речі було і золотом деякий час назад. В середньостроковій перспективі ринок акцій США дуже імовірно очікує подальше помітне зниження. Рідко коли таке сильне одноденне падіння, як вчора закінчується враз. І це зниження буде впливати негативно і на інші фондові майданчики. Проте сьогодні може бути відскік вверх в США – адже ринки також бояться безперервного падіння. Та і ф’ючерси на фондові індекси США зранку «задрались дороги». З фундаментальної причин зниженя фондових індексів США – тут підгрунтя хороше і «глибоке»: як уже говорилось фондові індекси США в координатах P/E недешеві, ріст прибутків та доходів корпорацій слабкий, маржа близька до максимальних історичних рівнів, а фондовий ринок США зростав дев’ять місяців з середини листопада минулого року поспіль майже безперервно. Так що поки йти йому нікуди йти крім вбік, а скоріше вниз.

Поміж тим фондові індекси країн, які розвивались показували в цілому низхідну динаміку на широкому часовому інтервалі за останні півроку рік. Тож зниження фондового ринку США має зачепити їх в дуже незначній мірі, оскільки як то кажуть падати нижче підлоги важко, хоча хто знає де ця підлога.

Тому на українському фондовому ринку на інтервалі протягом кількох наступних тижнів слід очікувати неяскравої невеликої низхідної динаміки. Сьогодні ж ситуація досить невизначена – по індексу УБ можливий як і відскік вверх (в тому числі і під впливом слабо позитивної динаміки на російському фондовому ринку сьогодні зранку та позитивних ф’ючерсів на американські індекси) так і продовження негативного тренду під впливом змішаної, скоріше негативної торгової сесії в Азії та й в найбільшій мірі під впливом одного-двох відносно крупних гравців на фондовому ринку України, які випадково вирішили б зафіксувати незначні прибутки. Я б сказав сьогодні ситуація для українського фондового ринку по цьому дню найбільш неоднозначна за багато тижнів і місяців, хоча позитивного відкриття торгової сесії слід очікувати більше.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 16 августа 2013
Падение
1 3
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ
Premarket: снижение котировок отечественных акций продолжения не получитРост
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду