Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 13:27
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 23 августа 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 865,42+0,21%

Зовнішній фон для українського ринку акцій сьогодні складається більше позитивний.

Незважаючи на дуже рідкий майже унікальний випадок - вчорашню тригодинну повну зупинку торгівлі на другому фондовому майданчику США NASDAQ через збій комп’ютера, який видає та розповсюджує котирування та ціни, американські індекси закінчили торгову сесію у плюсі, а широкий фондовий індекс S&P 500 у впевненому плюсі. Цим вони перервали відносно круте зниження ринків, яке почалось 11 серпня (поступове зниження S&P 500 почалось другого серпня). Саме акції, які торгуються на NASDAQ власне і стали причиною суттєвого підростання  індексу S&P 500. Ще перед початком торгів на визначальну динаміку цього сегменту ринку вказували професійні трейдери на фондових майданчиках США. В результаті індекс S&P 500 підріс протягом вчорашньої сесії на 0,86% і, якщо дивитись на технічну картину (краще це видно на інтервалі місяць) вималював протягом останніх кількох днів таке собі дно. Саме це дно заважає з технічної картини зробити впевнений висновок щодо подальшого руху ринку і головне щодо подальшого руху акцій США в цілому вниз. Воно ж буде перешкоджати торгувати в напрямку зниження створюючи крайнє некомфортний психологічний тиск на тих, хто ставить на зниження індексу S&P 500 принаймні протягом найближчих кількох торгових днів. Та все ж ризикнемо припустити, що зниження, яке на сьогодні склало 3% від локального максимуму через певний час відновиться і орієнтовно складе 5-6% до мінімуму. Проте якщо повернутись на якийсь час назад і подивитись на зниження індексу S&P 500 з 21 травня по 24 червня 2013, то буде видно, що в середині цього часового проміжку індекс S&P 500 зробив два помітних (окрім ще й дрібних) ривка нагору, що зрештою все ж закінчилось подальшим зниженням. Проте трейдери, які ставили на зниження ринку протягом цих підйомів якщо і не понесли матеріальних втрат, то негативний емоційний накал або принаймні приплив адреналіну відчули так точно.

З іншого на фондових ринках. Фондові індекси Росії, які сьогодні зранку коливались коло нуля перейшли в невеликий поки плюс. Фондова Європа вчора завершила день у впевненому плюсі. Фондові ринки Азії торгуються сьогодні змішано, але все ж зелений колір переважає. Ф’ючерси на американські індекси знаходяться коло нуля.

З фундаментальних новин. У четвер, 22 серпня, були опубліковані попередні дані про індекс ділової активності в Китаї, які виявилися краще прогнозу аналітиків. Так, значення індикатора ділової активності в промисловості КНР (індекс PMI, який веде банк HSBC в секторі промислового виробництва) у серпні склало 50,1 пункту при прогнозі на рівні 48,3 пункту. Індекс вперше за чотири місяці перевищив рубіж у 50 пунктів, тоді як в липні він впав до мінімуму за 11 місяців - до 47,7 пункти. Значення більше 50 пунктів означає зростання економічної активності. Тут доречно згадати, що економісти Deutsche Bank покращили прогноз зростання ВВП Китаю на 3-ій квартал 2013 з 7,5% до 7,7% в річному вимірі. Зростання економіки цієї країни важливо як для світової економіки та економіки України (в Китай до речі йде основний експорт української залізорудної сировини) так і для настрою на фондових ринках і в результаті динаміці цін на акції.

Резюмуючи перераховане вище та й не згадане. Сьогодні можна очікувати змішаної динаміки на фондовому ринку України і переважно торгівлі коло нульової відмітки. Однак підростання на початку торгової сесії є більш імовірним, як і торгівля переважно в зеленій зоні. Український фондовий індекс УБ, який нарешті перервав кількаденне падіння і підріс вчора на 0,33% сьогодні може також закінчити день в плюсі. Це не є звичайно визначеним і не змінює поки що погляд на більш широку картину – незначне зниження цін на українські акції та індексу УБ ще протягом деякого часу тижня – півтора – двох, яке буде перериватись періодами зростання.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 23 августа 2013
Падение
0 5
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
Premarket: у локального рынка есть шансы отыграть снижение этой неделиРост
Дмитрий Михайлусенко, риск-менеджер Dragon Capital
ПремаркетРост
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду