Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 11:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 29 августа 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 841,54-0,41%

Зовнішній фон для українського фондового ринку сьогодні складається позитивний. В зеленому кольорі майже все, що може створювати настрій українським торгівцям акціями: Вчора позитивне хоч і з невеликим зростанням закриття торгової сесії в США (+0,27-0,41% по основним індексам). Ріст в більшій мірі забезпечили нафтогазові компанії, ціни на акції яких на фоні зростання цін на нафту додали більше 2%. Зранку в зеленому додаючи 0,3-0,5% чотири з п’яти ф’ючерсів на європейські фондові індекси, які торгуються до початку торгової сесії, ф’ючерс на фондовий індекс Швейцарії додає в межах 0,1%,, як і ф’ючерси на фондові індекси США (з них +0,2% на S&P 500). В межах 0,6-0,7% зранку підростають російські фондові індекси та в зеленому майже вся фондова Азія. Щоправда ріст майже всюди не такий вже й переконливий, якщо порівнювати з недавнім зниженням. Останнє свідчить скоріше за все про те що ріст тимчасовий. І сьогодні менш імовірно, а більш імовірно завтра після ще одного дня зростання сьогодні зниження на фондовому ринку США продовжиться, що відобразиться і на руху цін акцій на інших фондових майданчиках.

Однак якщо говорити про відкриття української торгової сесії сьогодні, то воно має бути слабо позитивним, як і імовірно весь торговий день.

З останніх новин – президент Обома повідомив про те, що рішення щодо повітряного удару по Сирії не прийняте, що позитивно впливає на фондові ринки. Проте на зауваження окремих телевізійних оглядачів стосовно того, що частина зниження фондових індексів США відбулась за рахунок геополітичного ризику, що стосується Сирії, прозвучав трохи інший коментар з майданчику, який торгує облігаціями США державними та корпоративними. Переважна більшість трейдерів там заявила, що останнє зниження дохідностей державних боргових цінних паперів США відбулось зовсім не по причинам переходу інвесторів, а точніше їх коштів з ринку акцій до ринку облігацій внаслідок зниження ринку акцій, а через останні слабкі макроекономічні дані по США та очікування перегляду попередніх даних по ВВП США за другий квартал – ці дані мають вийти на днях. (Дані по квартальному ВВП США публікуються тричі: попередні, переглянуті – уточнені та остаточні з інтервалом більше місяця між кожним).

Погляд на широку картину лишається незмінний – несильне зниження в цілому фондового ринку ще певний час продовжиться. Проте локальне дно на фондовому ринку наближається і скоро ринок спробує розвернутись.

Новини емітентів

Рішення про відновлення виробництва важкого транспортного літака "Ан-124" Руслан" на Ульяновському авіазаводі може бути прийнято до кінця року, повідомив агентству "Інтерфакс- АВН" керівник ПАТ "Мотор Січ" В'ячеслав Богуслаєв.

"Мотор Січ" виготовляє двигуни Д-18, якими оснащуються ці літаки. Програма відновлення виробництва літаків може протягом кількох років принести "Мотор Січі" 1,2-1,5 млрд. доларів США чистого доходу і замістити падіння чистого доходу внаслідок початку серійного виробництва власних вертолітних двигунів в Росії, яке почнеться  з нарощуванням обсягів з 2014-2016 року.

З 2003 року ДП "Антонов" , ПАТ "Мотор Січ" , і комерційний перевізник "Волга- Дніпро" відпрацьовують поетапну програму відновлення виробництва, розробки і виробництва модернізованої версії літака для світового ринку.

Згідно з різними експертними оцінками, серійне виробництво літака може бути розпочато не раніше 2015-2020 року, прогнозний замовлення на модернізований літак оцінюється в 40-100 літаків.

Запуск достатньо дорогої програми відновлення виробництва "Ан-124" Руслан" було відкладено після зміни Міністра оборони Росії в кінці 2012 року за рішенням нового міністра оборони РФ Сергія Шойгу. В недавньому інтерв’ю віце-прем’єра Росії Дмитра Рогозіна газеті "Комерсант" останній повідомив, що українська сторона (мається на увазі авіа виробники та уряд України) дуже туго йдуть на домовленість стосовно модифікації частини агрегатів літака в Росії і погрожував локалізувати в Росії виробництво. Однак останнє зауваження не стосувалось виробництва двигунів до літака, а українська сторона продовжила роботу над документами по створенню СП з Росією по проекту відновлення виробництва літака.

Новина є безумовно дуже позитивною для "Мотор Січ" особливо в світлі загроз по вертолітній програмі компанії.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 29 августа 2013
Падение
0 4
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Украинский рынок продолжает двигаться в боковике
АЛОР УКРАИНА
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ
Premarket 29/08: Сирия остается в центре внимания мирового сообществаРост
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду