Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 11:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 30 августа 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 839,79-0,21%

Зовнішній фон для українського фондового ринку сьогодні складається нейтральний – змішаний. Вчора фондові індекси США закрились в невеликому плюсі. Для цього було кілька підстав. Перша – технічна. Відскок, який почався позавчора, мав продовжитись, якщо виходити з графічної картини. Друга – вийшли переглянуті дані по ВВП США за другий квартал. Зростання ВВП в другому кварталі 2013 року в річному вимірі склало за другим читанням (скориговане значення) 2,5% в порівнянні з 1,7% за попередньою оцінкою, опублікованою раніше та вище 2,2% за очікуваннями аналітиків. Третя причина – британський парламент після семи годин дебатів проголосував 285 голосами проти надання згоди уряду на військову інтервенцію в Сирії. «За» проголосувало 272 законодавців. Відкладання можливої військової акції та зменшення шансів на її проведення трохи заспокоїло фінансові ринки.

Азійські фондові індекси сьогодні зранку торгуються більше в зеленому, російські слабко знижуються, торгуючись близько до нуля. Очікується  незначне зниження європейських індексів на відкритті - практично нейтральна динаміка.

Вчора український фондовий ринок досить мляво відреагував на зростання на сусідніх ринках, знизившись під кінець торгової сесії на 0,41%.

Підсумовуючи сказане можна очікувати близьке до нейтрального імовірно слабко негативне відкриття торгової сесії на українському фондовому ринку.

Фондові індекси США в кінці місяця перед трьома днями вихідних (в США свято – День Праці) зазвичай торгуються зі зростанням (70% випадків). Проте серед трейдерів зараз панує обережний настрій і тому найбільш імовірно сьогодні фондові індекси США та й фондові індекси в Європі покажуть слабку динаміку протягом дня. Тож і в Україні на фондовому майданчику УБ має бути близька до нейтральної динаміка протягом дня.

З широкої картини. Необхідно враховувати, що від локального піку 2 серпня фондовий індекс США S&P 500 знизився трохи менше ніж на 5%. Тож міні-корекція на американському ринку акцій вже майже відбулась. Проте над фондовими ринками тяжіє певний негатив пов'язаний з різними факторами. Тож скоріше за все корекція на фондових ринках ще деякий час продовжиться.

Новини емітентів

Крюківський вагонобудівний завод за підсумками 2013 планує знизити виробництво вантажних вагонів майже в два рази - до 6 тис. одиниць, повідомив журналістам голова правління підприємства Євген Хворост в четвер. За його словами, таке зниження обумовлене падінням попиту на цей вид продукції та насиченням ринку. Завод розраховує на поліпшення ситуації в наступному році за рахунок замовлень українських залізниць.

Крюківський вагонобудівний завод у січні - липні 2013 року знизив випуск вантажних вагонів на 32% порівняно з аналогічним періодом 2012 року - до 4473 одиниць.

Показник 6 тис. вагонів гірше планового 8 тис. на 2013 рік, та з того, що можна було б очікувати виходячи з динаміки, яка спостерігалась протягом першої половини року.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 30 августа 2013
Падение
0 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Украинский рынок продолжил движение без определенного направления
АЛОР УКРАИНА
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду