Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 11:32
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 5 сентября 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 826,35-0,39%

Ну нарешті, ми можемо видихнути. Значне зниження цін акцій українських емітентів, яке відбувалось дві дні з понеділка по вівторок, вчора закінчилось і логічною, і як і в переважній більшості таких випадків буває ціни розвернулись наверх. Індекс УБ вчора зріс на 0,75%, а ціна акції «Мотор Січі» зросла на 1,26%.

Зовнішній фон для українського ринку акцій сьогодні позитивний. Звертає на себе увагу вчорашнє переконливе зростання фондових індексів США та сьогоднішнє ранішнє зростання на індійському фондовому ринку, де вдалось різко переломити зниження індійської рупії. Курс рупії укріпився на 1,6%. Індійські індекси Nifty та BSE SENSEX сьогодні зростають більше, ніж на 2,3%. Не так далеко, але все ж в трохи іншій частині земної кулі фондовий індекс Гонконгу Hang Seng зростає на 1,2%. Фондова Азія переважно зелена. Російські індекси ведуть зростають майже на піввідсотка. Ф’ючерси на європейські фондові індекси також зростають в межах 0,3-0,7%.

В цілому можна очікувати сьогодні позитивного відкриття торгової сесії на українському фондовому ринку з продовженням відновлення  цін українських акцій.

Поміж тим технічна картина відновлення і зростання, яка вималювалась на фондовому ринку США не повинна вводити в оману. Вчора на своєму засіданні Комітет Сенату по закордонним справам затвердив позитивну резолюцію стосовно військової операції проти Сирії. Президент Обома на ту ж тему з позицією нанести військовий удар виступив вчора в Стокгольмі, куди він прибув по дорозі в Петербург на зустріч керівників 20-и країн - G-20. Навіть публікація Бежевої Книги ФРС з позитивною оцінкою стану американської економіки не може переважити негативу від майбутнього, як здається дуже імовірного повітряно-ракетного удару по Сирії з погано прогнозованими наслідками та перспективу згортання програми викупу боргових та іпотечних цінних паперів ФРС. Це в минулі часи однозначно б привело до тимчасового помітного зниження фондового ринку США, а в слід за ним і інших ринків.

По логіці кваліфікованого трейдера слід було б продавати акції на фондовому ринку США та Європи користуючись зростанням. Саме про це вчора говорив відомий популяризатор фондового ринку США і бувший керуючий хедж фондом, який зараз працює на CNBC Крамер, навівши сім аргументів для продажу акцій на зростанні на фондовому ринку США. І першими серед них були наведені вище по Сирії та програмі викупу. Хоча звертає на себе увагу, що цей коментар Крамера був дуже швидко знятий і замінений іншим його ж коментарем. США останнім часом виступали як серйозні маніпулятори на фінансових ринках, повністю викривляючи картину до протилежної по відношенню тій, яка б мала місце без цілеспрямованого втручання в суто ринкові механізми. І можливо фінансовою силою – викупами активів з ринку (якщо акцій, то корпораціями емітентами цих акцій) вони не допустять такого логічного в цій ситуації тимчасового провалу фондового ринку США, а за ним і інших фондових ринків. Адже в даному випадку на кону репутація держави, а така репутація щось таки значить. Тому поки, можливо, варто почекати: будуть діяти логічні ринкові механізми, які привели б до зниження фондових ринків чи маніпулятивні операції по підтриманню цін акцій корпорацій США і, відповідно, і цін акцій на інших ринках.

Що стосується українських акцій, то при любому, як то кажуть розкладі (мається на увазі зовнішні чинники), після суттєвого зниження їх цін з більшою імовірністю не слід чекати подальшої суттєвої низхідної динаміки. Однак і суттєвого зростання імовірно не буде. Тому на інтервалі тиждень-два імовірно слід очікувати в’ялої поведінки цін акцій українських емітентів все ж з більшою імовірністю слабкого руху вверх.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 5 сентября 2013
Падение
0 3
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Украинский рынок снизился к концу дня
АЛОР УКРАИНА
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду