Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 11:33
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 6 сентября 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 828,29+0,23%

Скажімо так, український фондовий ринок в останні дні неприємно розчаровує. На фоні зростання переважної більшості фондових ринків: США, Європи, Росії та шестиденного росту фондових індексів Азії, індекс УБ вчорашню торгову сесію закінчив слабким мінусом - -0,4%. Причому вчорашнє зростання фондових індексів Росії на фоні відкриття зустрічі лідерів країн G-20 в Петербурзі та ослаблення валютної кризи в Індії було дуже переконливим - +3%. Непогано зросли в цілому і фондові індекси Європи - +0,6-0,8%. Вони останнім часом випереджають індекс S&P500 США за рахунок більш низьких оцінок акцій ринком (тобто європейські акції при поточних цінах по різним «мірам» в першу чергу коефіцієнту ціна / прибуток торгуються з більшим дисконтом до звичайного по відношенню до акцій емітентів США). Також на кращу динаміку європейських акцій впливають позитивні новини стосовно відновлення економіки Європи.

Хоча в протилежність своїй гарній репутації фондова Польща вчора «бахнула» вниз на солідні 4,5% - але поміж іншим замітимо з дуже немалих цін. Це відбулось на фоні двох негативних для інвестиційної спільноти дій уряду Польщі щодо накопичувальної пенсійної системи другого рівня для покращення стану державних фінансів та «для створення більш надійної» - слова уряду пенсійної системи. Однак завжди можна знайти пляму, навіть на самому чистому костюмі. Передумови ж для зростання українського фондового ринку вчора були непогані. Це і в цілому позитивний зовнішній фон, і технічні – солідне зниження на фоні новин в попередні дні, що створювало технічно передумови для руху наверх і низька оцінка українських акцій. Акції прибуткових українських емітентів зараз торгуються з коефіцієнтом EV/EBITDA 1,5, тобто в три рази по коефіцієнту нижче за звичайний вже з урахуванням звичайних ризиків України рівень EV/EBITDA 4,5 (В США звичайне значення EV/EBITDA 8-9). Таке враження що трейдери або стомились або почуваються непевно або ж вичікують кращого моменту для проривного руху наверх.

Зранку зовнішній фон для українського фондового ринку нейтральний, але більше позитивний. Фондова Росія «в нулях», але фондова Європа судячи по ф’ючерсам на відкритті трохи додасть і протягом більшої частини дня проведе в зеленому. Сьогодні вийде звіт по ринку праці США – ключовий за місяць. Однак не відомо як його буде трактувати ринок незалежно від цифр. На відкритті торгової сесії в США можлива невелика волатильність.

В більш широкій картині на тиждень-два виходячи з загального розкладу слід очікувати в’ялої динаміки українського фондового ринку, але ризикнемо сказати зі зростанням.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 6 сентября 2013
Падение
0 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: В течении торговой сессии присутствовала нейтральная динамика
АЛОР УКРАИНА
Premarket 06/09: данные по американскому рынку труда – основное событие пятницыРост
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду