Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 11:28
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 9 сентября 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 836,17+0,95%

В п’ятницю український фондовий ринок нарешті підріс від низьких значень, хоча й помірковано. На 0,23% зріс індекс УБ.  Зростання ф’ючерсів американські фондові індекси сьогодні зранку (+0,2-+0,4%), як і майже тотальне зростання фондових індексів Азії (в середньому десь на 1,5%, індексів континентального Китаю більш, ніж на 3%) та фондових індексів Росії (+0,7%) створюють хороший зовнішній для продовження росту цін українських акцій сьогодні. Щоправда ф’ючерси на європейські фондові індекси, які додавали зранку в межах +0,2 - +0,4% потім знизились і зараз торгуються близько нуля. Іншими чинниками, які створюють переконання у рості українського фондового ринку є суттєве зниження цін на минулому тижні, яке створює умови для зростання та відновлення цін та технічна картина торгового дня в п’ятницю на якій чітко видно, що ринок «хотів» зростати. Імовірно останнє через купівлю більш дешевих акцій учасниками ринку. І лише тимчасове наприкінці торгової сесії в Україні зниження цін на американському фондовому ринку після виходу даних по ринку праці «придавило» український фондовий ринок під торгової сесії донизу. Втім це тимчасове пів відсоткове зниження індексів США було відігране скоро вверх, а волатильну торгову сесію в п’ятницю широкий індекс S&P 500 закінчив в нулі, показавши символічний плюс - +0,01%. Тож сьогодні з великою імовірністю ціни акцій українських емітентів в першій половині дня зростатимуть, як імовірно і протягом всього дня. При цьому під кінець торгової сесії в Україні з відкриттям торгом сесії в США все ж не варто виключати можливості зниження цін акцій українських емітентів.

З макроекономічних новин, які впливають на фінансові ринки. В США серпневий звіт по праці вийшов досить непереконливим зі зростанням кількості робочих місць в не сільськогосподарських секторах на 169 тис., що само по собі не багато і менше, ніж 180 тис. очікуваних аналітиками. На довершення показник минулого місяця був суттєво скоригований вниз. Втім відновлення ринку праці США все ж є, і імовірність скорочення програми викупу боргових зобов’язань ФРС, починаючи з вересня, лишається високою, хоча сам темп скорочення в результаті цих несильних даних та певних проблем в країнах, які розвиваються через відтік іноземного капіталу може бути зменшений. В протилежність даним з США дані по експорту з Китаю за минулий місяць вийшли хорошими, що привело сьогодні до зростання азійських фондових індексів в цілому та фондових індексів континентального Китаю більш, ніж на 3%. На довершення позитиву: Японія виграла у неділю право приймати Олімпійські ігри 2020 року, що створить додаткові стимули для економіки цієї країни та ліберальна партія Австралії в суботу 7 вересня виграла парламентські вибори, що розглядається як позитив для бізнесу в цій країні.

З більш широкої картини. Імовірно фондовий ринок України на тижні буде в’яло зростати від низьких рівнів з ризиками тимчасового помітного зниження, які пов’язані з імовірним 3-и денним військовим ударом по Сирії, загальні риси, якого були на вихідних розкриті Пентагоном, та при наявності тиску на ринок ризиків, пов’язаних зі згортання програми стимулювання економіки США з боку ФРС.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 9 сентября 2013
Падение
0 6
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Украинский рынок завершил день ростомРост
АЛОР УКРАИНА
ПремаркетРост
Инвестиционная группа ІТТ
Premarket: украинский фондовый рынок продолжает дрейфовать у локальных минимумовРост
Александр Фощан, старший трейдер, консультант Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду