Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 11:28
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 11 сентября 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 847,1-0,3%

Вчора свято продовжилось. Індекс УБ підріс на переконливих 1,6%. Найбільше додали акції «Мотор Січі», які сильно знижувались на минулому тижні. Сьогодні зранку зовнішній фон для українського фондового ринку дещо негативний. Фондові індекси в Азії торгуються змішано: одні з невеликим плюсом, інші з невеликим мінусом. Російські індекси слабо знижуються. Ф’ючерси на європейські фондові індекси та фондові індекси США в невеликому мінусі в межах - -0,1% - - 0,25%. Можна очікувати слабо негативного відкриття торгової сесії в Європі. В цілому зведений фондовий індекс країн, які розвиваються MSCI Emerging Market Index знижується після значного росту минулих днів на 0,3%. Однак враховуючи відставання українського фондового ринку в минулі дні по строкам та динаміці зростання, низькі в порівнянні з зовсім недавнім минулим ціни акцій, можна все ж очікувати, що ріст в цінах акцій сьогодні може продовжитись. Тим більше, що тиск зі сторони зовнішніх ринків поки невеликий.

Аналізуючи причини різкого зростання на фондових ринках в минулі кілька днів експерти називають дві можливі найбільш імовірні його причини: перша – деяке заспокоєння стосовно військової операції в Сирії, яка чи то відкладається чи то поступається дипломатичній альтернативі вирішення проблеми. Друга і її називають більш важливою – певна стабілізація на фінансових ринках та фондових зокрема країн, які розвиваються. Зведений індекс MSCI Emerging Market Index продемонстрував вражаючий відскік. І тут також згадують непогані дані по економіці Китаю і стабілізацію індійської рупії. Хоча є й такі, які посилаються на третю причину - продовження несильного зростання економіки США та позитивні макро дані з Європи. Важливість розуміння причин несподіваного різкого зростання ринків полягає в тому, що це дає можливість краще, з більшою достовірністю, побудувати очікування майбутньої динаміки.

Розставляючи приорітети, слід сказати, що імовірно в більшій мірі вплинула стабілізація на ринках країн, які розвиваються, низька оцінка окремих акцій на цих ринках та фактор Сирії. Потенціал впливу цих факторів зараз вичерпується. Проблема окремих ринків країн, які розвиваються нікуди не ділась. Зі згортанням програми стимулювання ФРС тиск на фінансові ринки країн з великим дефіцитом поточного рахунку та дефіцитом державного бюджету продовжиться. Значимим чинником для фондових ринків таких країн, як Індонезія, за словами одного з керівників KKR – однієї з найбільших фірм, які керують фондами, що інвестують в приватні компанії, є зниження цін акцій окремих емітентів до необґрунтовано низьких рівнів. Іншим фактором є занадто низькі ціни на акції в країнах, які розвиваються та не мають проблем дефіциту поточного рахунку, як Китай. Усвідомлення цих фактів призвели до зростання цін акцій на ринках країн, які розвиваються в цілому. В результаті імовірно ціни акцій та фондові індекси цих країн стабілізуються на рівнях помітно вище провального рівня кінця серпня.

Перекладаючи все це на дійсність українського фондового ринку, слід відзначити, що ціни акцій мають ще деякий потенціал зростання в перспективі тижня. Проте подальше зростання  - малоймовірно.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 11 сентября 2013
Падение
2 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Украинский рынок корректируется после бурного роста накануне
АЛОР УКРАИНА
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ
Premarket: рынки могут взять передышку
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду