Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 11:26
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 13 сентября 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 830,8-1,25%

Вчора український фондовий ринок показав свою слабкість ще в більшій мірі, ніж в минулі дні. На фоні різкого гальмування зростання на світових фондових майданчиках, індекс УБ, «не набравши висоти», знизився на 0,7%. А простір для певного подальшого зростання індексу УБ був. Багато фондових індексів, в тому числі і країн, які розвиваються, дійшли в недавньому рості до локального максимуму. Але не індекс УБ, який не добрав до нього аж 4,5%. Вчора знизились всі акції індексного кошику. Акції «Мотор Січі» знизились більше за інші - на 1,7%. Така вчорашня динаміка, як і вся технічна картина ринку на більш широкому часовому інтервалі вказує на психологічний стан переважної більшості учасників фондового ринку України – демонструючи їх невпевненість в майбутньому, в якості акцій та показує психологічний настрой - «не втратити». Практично ніхто сьогодні психологічно не готовий йти на деякі тимчасові втрати. При перших ознаках загрози швидко відступають всі «тваринки» і цьому фондовому «лісі» - ні невеликому «гаю»: нечисленні маркет-мейкери, спекулянти, професійні торговці, інтернет-трейдери. В основі такого ставлення до локальних акцій в найбільшій мірі лежить низька прибутковість українських емітентів та відсутність дивідендів у тих з них, які отримують прибутки – ключові фактори, які створюють хорошу підтримку внизу за умов «поганого ринку» чи «слабкого ринку» та передумови для росту.

Зовнішній фон для українського фондового ринку сьогодні негативний. Вчора знизились фондові індекси США, сьогодні зранку в мінусі переважно вся фондова Азія, фондові індекси Росії. Хоча зниження в більшості незначне в рамках 0,5%. В слабкому мінусі більшість ф’ючерсів на фондові індекси Європи (-0,2%) та на індекс S&P 500 (-0,1%). Зведений індекс фондових ринків країн, які розвиваються - MSCI Emerging Market Index  знижується на 0,55%. Вчора його зниження склало 0,15%.

З технічної сторони ще лишаються шанси на продовження деякого зростання фондових індексів після паузи. Зараз такі шанси близько 50%. Технічно шкода позитивній динаміці фондових індексів завдана. Вимальовується негативна розворотна фігура на графіках. Щоб зростання продовжилось вкрай бажано, щоб сьогодні індекс S&P 500 показав позитивну динаміку. Завтра це також можливо, але буде гірше. Відчувши слабкість додасться кількість продавців і збільшиться негативний тиск на ринок. За умов розвороту вверх S&P 500 сьогодні-завтра можливе подальше повільне зростання широкого фондового індексу США ще на 1,5-2,0%. А таке зростання може підтягнути та імовірно підтягне за собою і інші фондові індекси в світі.

Найбільш очікуваною подією наступного тижня для фондових ринків є засідання Комітету по відритим ринкам США (ФРС). Якщо переважна більшість експертів сходиться в думці, що шанс скорочення програми викупу боргових цінних паперів з ринку на 10 млрд. доларів США з 85 млрд. до 75 млрд. починаючи с вересня, знаходиться в діапазоні 80-85%, то їх цікавить подальша динаміка скорочення викупів, яку вони надіються зрозуміти з формулювань рішення, яке буде оголошене після засідання комітету. Хоча трейдери облігаціями в США - не акціями на сьогодні більше звертають увагу на макроекономічні дані, враховуючи, що невеликі зміни в динаміці майбутніх викупів сьогодні слабко впливають на ціни облігацій.

Якщо ж повертатись до фондового ринку України, то сьогодні з великою імовірністю наш фондовий ринок очікує негативне відкриття торгів та суттєво більш імовірно негативним буде весь торговий день. Якщо говорити про більш широку картину, то за умов реалізації позитивного сценарію на фондовому ринку США, можлива стабілізація цін акцій українських емітентів та є шанси на деяке їх потім підростання. В іншому випадку зниження цін акцій українських емітентів на локальному ринку на інтервалі тиждень продовжиться.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 13 сентября 2013
Падение
5 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Индекс UX снизился в конце неделиПадение
АЛОР УКРАИНА
ПремаркетПадение
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду