Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 11:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 19 сентября 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 843,95+0,62%

Вчора «чарівник» Бен з компанією, так, той самий чи ті самі, які «розкидають гроші з вертольоту», здивував ринки. Велика новина. Ніякого скорочення програми викупу боргових цінних паперів ФРС у вересні! Ця звістка дозволила не тільки підняти індекс S&P 500 більше ніж на 1%, але й підрости золоту по відношенню до долара США на 4% та нафті в тому ж таки доларовому вимірі на 4,2%, сріблу на 6,8%, нафті на 2,6%. Ні долару США - так іншими валютам. Що і казати – індекс РТС зростає сьогодні зранку більше, ніж на 4%! І в цьому зростанні принаймні 1%, а імовірно і всі 2-2,5% це подорожчання рубля. Тут до слова сказати індекс ММВБ додає «лише» «скромні» 1,7%. Сьогодні зранку додають більше 1% ф’ючерси на європейські фондові індекси і суттєво зростають фондові індекси в Азії – характерна цифра 2%.

Тому відкриття українського фондового ринку буде однозначно позитивним з великим стрибком наверх. Наче відчуваючи приплив позитиву, вчора індекс УБ зіграв на випередження і підріс на 1,67%.

Зараз деякі аналітики заговорили про багатотижневе (двотижневе +) ралі на фондових риках країн, які розвиваються. І справді. Директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард не раз підкреслювала, що скорочення програми викупу вже має та матиме й надалі дуже негативні наслідки для країн, які розвиваються і ФРС при прийнятті рішень необхідно мати це на увазі. Продовження програми викупу без скорочень посприяє відносному короткостроковому посиленню валют країн, які розвиваються по відношенню до долара США і трохи зменшить відтік капіталу з ринків цих країн.

Поміж тим фахівці з фондового ринку США не настільки оптимістичні. Вони кажуть, що ця дія (чи то бездіяльність/продовження діяльності без змін) ФРС звичайно підтримає фондовий ринок США, але не так, щоб сильно чи довго. Адже в найближчі кілька тижнів передбачаються дві неприємні дискусії в Вашингтоні: на тему державного бюджету та підняття боргової стелі. І навряд чи ці дискусії враховуючи розклад політичних сил будуть простими і тому навряд чи позитивними для фондового ринку. А там, після цих дискусій, знову повернення до тої ж теми скорочення викупів боргових цінних паперів Федеральною Резервною Системою. Можливо саме тому - щоб не співпали в часі негативний розвиток подій на Капітолійському пагорбі та новина про скорочення викупу, ФРС вирішив поки утриматись чи то перенести трохи на пізніше цю дію.

Вчора було цікаво спостерігати за реакцією керівників фінансових компаній США. Ті хто дивився інтерв’ю телеканалу CNBC Лоуренса Фінка, керівника найбільшої компанії з управління активами в світі можливо помітили і трохи розчарований, ба, навіть можливо і трохи розгублений вираз на його обличчі. Стараючись не давати оцінок діям ФРС він сказав, що його дещо турбує така реакція цін на золото та нафту. А в іншому місці додав, що може бути проблемою в подальшому «відкручування назад» ФРС тих ефектів, які мала програма викупу. Мається на увазі рекордний і захмарний вже на сьогодні розмір балансу ФРС – 3,9 трлн. доларів США та як наслідок рекордний розмір резервів комерційних банків США поки «припаркованих» у вигляді депозитів у тої ж ФРС.  Останні при певних обставинах «розвернувшись» у щось інше можуть створити вкрай нестабільну ситуацію на фінансовому ринку США. Десь він зробив і зауваження, що фінансова система вже трохи стабілізувалась та адаптувалась до новини про невелике зменшення викупів. В меншій мірі, але в тому ж напрямку з дуже схожим виразом на обличчі через кілька хвилин дав інтерв’ю тому ж телеканалу і Джім Чанос, один з керівників КУА Kynikos Associates, яка керує венчурними фондами, які «шортять» акції. Схоже, що деякі люди на Wall Street вчора втратили трохи грошенят.

Що стосується українського фондового ринку на часовий горизонт тиждень – слід очікувати зростання цін акцій, відносно непоганого.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 19 сентября 2013
Падение
0 7
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаРост
Eavex Capital
ПремаркетРост
Инвестиционная группа ІТТ
Premarket 19/09: сможет ли украинский рынок акций воспользоваться подарком от ФРС?Рост
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду