Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 11:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 27 сентября 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 850,49+2,42%

Вчора індекс УБ порадував своїх фанатів зростанням аж на 2,23%. До речі в противагу більшості інших ринків. Більше інших приємно здивували акції Юнікредіт-Укрсобанку стрибнувши в висоту аж за 11%. От що здивували, то здивували. Приємно звичайно. Якщо подивитись на графік УБ за останні півроку-рік, то він нагадує пилу, якою ріжуть дрова, з великими гострими, яскраво вираженими майже рівномірними зубцями – до речі непогана можливість для трейдерів заробити торгуючи на коротких інтервалах. При наявності майстерності. Як зрештою і навпаки.

На Західному фронті без змін. Тут варто зробити зауваження, що поведінка фондового ринку США, в меншій мірі в Європі, яка сама в цьому сенсі орієнтується на США, задає тон всій торгівлі акціями в світі. На широкому часовому інтервалі (кілька місяців) зараз на ринок США тисне його немала (як вже не раз говорилось, хоча і не така дуже велика оцінка). Певним моментом істини будуть звітність за третій квартал, яка вийде вже скоро. В умовах коли топ-лайн, верхня строчка або нормальною мовою доходи помітно не зростають через слабкий темп росту економіки і помірковану інфляцію, а рентабельність знаходиться на рівні близькому до рекордного, очікувати помітного зростання прибутків не доводиться. Так званий чистий операційний прибуток (до списань) американських корпорацій зріс на немалі 70% з кінця 2009 року, що було одним з головних чинників зростання фондових індексів. Однак з початку 2013 року ріст різко загальмувався до 5% річних і майже все 19% зростання індексу S&P 500 з початку року відбулось за рахунок так званого «розширення» - збільшення мультиплікатору P/E - ціна/прибуток. Але дерева не ростуть до небес. Мультиплікатор вже немалий. І ряд інвесторів та спекулянтів, які працюють на фондовому ринку США роздумує над тим чи не варто після значного 19% росту фондового ринку з початку року «банкувати» - тобто сказати «банк» і забрати трохи з того, що принесла удача на ринку. Це спричиняє, щоправда, поки незначний тиск на ринок.

Дискусії в Вашингтоні навколо бюджету та стелі боргу поки також не спричиняють значного тиску на ринок, як це було в два минулі роки. Тут справа в тому, що інвестори та спекулянти вже втомились до значних рухів в різні сторони при подібному конфлікті і маючи досвід успішного вирішення спорів в кілька минулих років тепер реагують на ці події досить в’яло.

Певної гостроти – до речі неприємної може додати ринкам інформація про початок скорочення програми викупу боргових інструментів ФРС вже в жовтні.

Тому резюме з цього таке: до кінця року ринки будуть торгуватись в діапазоні. Причому недавній пік на ринках був можливо піком і за всю другу половину 2013. Якщо це не так, то ці піки були близький до таких піків. Саме в цьому контексті, контексті викладеного вище слід розглядати і вчорашню поведінку всіх зовнішніх фондових ринків, як і поведінку сьогоднішню і поведінку найближчих тижнів, місяців. Поки на тиждень-два це плавне зниження в цілому, коли кілька негативних днів з невеликими мінусами змінюються одним-двома днями також слабкого зростання.

Сьогодні зранку картина на фондових ринках змішана: одні ринки та ф’ючерси слабко зростають, інші знижуються. Ф’ючерси на фондові США та Європи торгуються змішано – одні зростають, інші знижуються. Фондова Росія помітно знижується в межах 0,5-0,9%, в той час як майже вся фондова Азія підростає в межах тих самих 0,3-0,7%. Саме час українському фондовому ринку зіграти в свою особливу гру, як це було вчора. Якщо слідували логіці «Пили», то сьогодні має бути ще один позитивний день, хай і не такий яскравий, як вчора. Для побудови справжнього її «зуба».

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 27 сентября 2013
Падение
3 4
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Индекс UX неожиданно вырос под конец дня
АЛОР УКРАИНА
ПремаркетРост
Инвестиционная группа ІТТ
Premarket: нерешенность бюджетной проблемы в США не дает инвесторам определиться с дальнейшими планамиРост
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду