Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 11:28
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 1 октября 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 838,54-1,1%

Його таки «зачинили». Його – це «американський уряд». Від сьогодні більша частина державних службовців США, якийсь час перебуватиме у вимушеній безоплатній відпустці (так званій furlough). Деякі співробітники будуть працювати півдня. Всього відпуски та половинний робочий день стосуються 800 тис. федеральних працівників США. Це не стосується тих хто забезпечує «життєві» функції тобто: служби погоди та її підрозділів, медичних послуг в федеральних закладах, пошти, збройних сил, диспетчерської служби на авіатранспорті, служби відбування покарань. Хоча при цьому ці службовці, які працюють повний день, можуть отримувати зарплату з затримками і в меншому розмірі. Інші установи типу Міністерства праці, яке готувало черговий звіт по ринку праці США на цю п’яницю, Мінсільгосп і т.д. і т.п. будуть працювати в звичайному режимі після «відкриття». Це специфічне явище (shutdown) характерне майже виключно для США, і практично неможливе в інших розвинутих країнах, є наслідком політичної системи країни, і в цьому випадку неприйняття державного бюджету. Відсутність закону про фінансування державних видатків в свою чергу є наслідком конфлікту між двома основними партіями стосовно змін до нової системи медичного страхування, прийнятої завдяки Президенту Обамі, яка розширила список застрахованих осіб і збільшила видатки на медичне обслуговування.  З 1976 уряд США зазнав 18 «закриттів», два останні до цього трапились в 1996 та 1995 роках.

Фахівці з фінансів зазначають, що тимчасове «закриття уряду» США менш критичне для ринків, ніж дискусії стосовно підвищення «бюджетної стелі» - максимального розміру державного боргу, який дозволений законодавством США. Ці дискусії в Вашингтоні мають закінчитись не пізніше середини листопада. Причини: по прогнозам «закриття уряду» США по-перше є короткостроковим, і по-друге не має на увазі дефолту.

Фондові ринки сьогодні, незважаючи на події в Вашингтоні, на диво оптимістичні і, в основному, слабко зростають. Фондова Азія в основному зростає. Важливе виключення складає фондовий ринок Гонконгу. Ф’ючерси на європейські індекси та фондові індекси США зростають і зростання непогане – в межах 0,4%. Фондова Росія додає 0,1-0,5%. Причина скоріше за все технічна – ринки знижувались до цього два дні.

Тож імовірно нас чекає позитивне відкриття торгової сесії на фондовому ринку України.

Що стосується більш широкого часового інтервалу для зовнішніх ринків, то хотілось би звернути увагу на вчорашнє зауваження одного з кращих фахівців фондового ринку США Роберта Долла (Bob Doll), головного стратега по акціям та старшого інвестиційного керуючого Nuveen Asset Management, США. Він зауважив, що при тривалому «закритті уряду» США недавня відмітка індексу S&P 500 в 1729 – це імовірно максимум цього року. "Я не хочу поки цього стверджувати. Але піднято досить шуму навколо цього («закриття уряду»), і перед нами ще стеля боргу (дискусії стосовно підвищення ліміту державних запозичень), ринку це не сподобається."

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 1 октября 2013
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Индекс UX снизился по итогам дня
АЛОР УКРАИНА
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду