Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 09:19
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 2 октября 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 847,24+1,04%

Після відносно короткої дискусії про причини відправки в неоплачувану відпустку кількасот тисяч державних службовців США десь на тиждень, може два, фінансові аналітики та оглядачі швидко переключились на більш серйозне питання – підняття законодавчо затвердженого ліміту державного боргу США. Міністр Фінансів США Джейкоб Л’ю стверджує, що питання законодавцям США необхідно вирішити до 17 жовтня. В разі не його вирішення до строку внаслідок суперечки між двома основними партіями (хоча можливо на тиждень - два більш пізнього) США очікує технічний дефолт, який, наприклад, може виразитись в затримці чергових виплат ветеранам, гірше - частини державних пенсій. Чому широкі верстви міжнародної фінансової громадськості так стурбувались цим фактом? Тому що це підриває довіру до зобов’язань самої потужної держави в світі і навіть, за несприятливих умов, страшно подумати, може привести до невеликої затримки у виплаті купону по окремим випускам державних облігацій США. Останнє призвело б до справжнього фурору на фінансових ринках. Представники республіканців в Конгресі стверджують, що вони не стануть причиною цих неприємних подій і борговий ліміт буде своєчасно піднято, хоча й використано для великого політичного торгу (що зрештою стало вже традицією).

Проблема полягає в тому, що в довгостроковому періоді США скоріш за все доведеться скоротити розмір соціальних виплат (як того вимагають республіканці) і підняти податки для багатих (як того вимагають демократи). Поки що більші соціальні виплати для бідних та пільги і менші податки для середнього класу, як і менші податки для багатих забезпечуються завеликими позичками уряду, і це не стійким. До речі. Є щось дуже знайоме в цій ситуації. В цей же час, але трохи в іншому місці. Поки що болюче для всіх вирішення проблеми відкладається і обидві партії відстоюючи ідеологічну чистоту своєї позиції та перекладаючи вину в очах своїх виборців на  опонентів, користуючись нагодою, здійснюють небезпечні коло фінансові політичні маневри.

На фондові ринки в перспективі двох тижнів будуть тиснути згадані вище події в Вашингтоні, хоча насправді ринки мають бути стурбовані більше іншим – прибутками корпорацій США за 3-ій і наступні квартали в сполученні з більш жорстокою монетарною політикою ФРС – стверджує ряд аналітиків.

А поки що фондові ринки, відкинувши проблеми, вчора зросли. Індекс S&P 500 зріс на 0,8%.  Зростання було скоріше за все технічним – таким, яке переривало зниження кількох днів.

Сьогодні зранку зовнішній фон для фондових ринків змішаний, для українського ринку скоріше негативний. Незважаючи на зростання фондових індексів в Азії, ф’ючерси на європейські фондові індекси та фондові індекси США впевнено знижуються, як і фондові індекси Росії. Імовірніше за все нас очікує негативне відкриття торгової сесії на українському фондовому ринку. В перспективі кілька тижнів, враховуючи фон на зовнішніх ринках та інші обставини, імовірно український фондовий ринок буде зажатий в торговий діапазон, який намітився за минулий місяць.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 2 октября 2013
Падение
5 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Украинский рынок завершил день ростом
АЛОР УКРАИНА
Premarket 02/10: ожидается нейтральное открытие украинского рынка акцийРост
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
ПремаркетПадение
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду