Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 09:27
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 3 октября 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 854,35+0,84%

Вчора українських фондовий ринок проявив свій власний характер. В хорошому сенсі цього слова. На фоні падіння цін на переважній більшості європейських фондових майданчиків, індекс УБ зріс на 1%. Це більше за зростання італійських фондових індексів, які додали вчора на фоні висловлення довіри обома палатами італійського парламенту до діючого коаліційного уряду. Вчора знову гарно проявили себе акції Укрсоцбанку та Донбасенерго. Перші на фоні вчорашнього повідомлення глави правління Укрсоцбанку Граціано Камелі про завершення злиття банків Укрсоцбанк та Юнікредит (Україна) до початку грудня 2013 року. Всі формальні процедури пов’язаних зі злиттям завершаться в 2-ому кварталі 2014 року. Можливо вчорашній ріст ціни акції Укрсоцбанку на 13% пов'язаний з ідеєю про викуп акцій банком з ринку по ціні вищій за ціну котирувань останнього року, як вже було в минулому. Можливо аналогічні ідеї про викуп частини акцій з ринку стосуються і акцій Донбасенерго. Тут на думку приходить аналогія з акціями іншої генеруючої компанії Західенерго, де був аналогічний випадок кілька років назад. Як кажуть, хто знає. Проте зростання було і в цілому по ринку, тобто по широкому спектру акцій. Ось так би частіше.

В цілому ж, тема дискусій в Вашингтоні домінувала і продовжує домінувати на фондових ринках розвинутих країн. Після вчорашнього дуже поміркованого зниження фондових індексів цих країн, сьогодні зранку ф’ючерси на американські індекси знижуються. на європейські - додають. Проте в противагу фондовому ринку США фондові ринки країн, які розвиваються демонструють, непоганий рух в зворотному напрямку – тобто вверх. Так щоб узагальнено: зведений фондовий індекс ринків цих країн, MSCI Emerging Market Index зранку додає 0,9%. Зростають і фондова Азія і фондова Росія (+0,4-+0,7%). Імовірніше за все, переконавшись, що нічого особливо хорошого на фондових ринках розвинутих країн в найближчий час їх не чекає, міжнародні інвестори та спекулянти вирішили додати трохи позицій на більш дешевих ринках країн, які розвиваються. Це створює оптимістичний тон і для українського фондового ринку. Іншими словами, і більш конкретно сьогодні ми з більшою імовірністю можемо побачити продовження вчорашнього руху вгору українського фондового ринку.

На більш широкому часовому горизонті багато буде залежати від фінансових показників як закордонних компаній, так і українських емітентів за 3-ій квартал, які вийдуть незабаром (останні почнуть виходити за три тижні) та готовності міжнародних інвесторів та спекулянтів інвестувати в ринки країн, які розвиваються. Однак найбільш імовірним сценарієм на найближче майбутнє є торгівля українського фондового ринку коло рівня, який є зараз.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 3 октября 2013
Падение
0 5
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Украинский рынок продолжает расти
АЛОР УКРАИНА
ПремаркетРост
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду