Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 09:20
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 4 октября 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 846,97-0,86%

Вчора  український фондовий індекс УБ знов відзначився в кращу сторону. На фоні зниження більшості фондових індексів в Європі та фондових індексів США, індекс УБ виріс на 0,84%. Знову в кращу сторону відзначились акції Юнікредіт-Укрсоцбанку (+5,9%) та Донбасенерго (+8,1%). По першому потупають нові новини – на цей раз про бажання Головного офісу UniCredit за умови прийнятної ціни продати банк. Про це заявив виконавчий директор групи Федеріко Гідззоні (Federico Ghizzoni) журналістам на зустрічі в середу в Мілані. Таким чином UniCredit приєднався до Raiffeisen Bank International AG та BNP Paribas Group, які поки  безрезультатно вже помітний час шукають покупців на свої українські активи по нормальній ціні. Хоча Гідззоні й сам, розуміючи сумнівність швидкого позитивного результату такого пошуку, висловив цю думку скоріше як побажання, чи роздуми. Деяких українських інвесторів насправді дещо турбують несподівані різкі та, на перший погляд, безпричинні рухи вверх цін акцій емітентів типу Донбасенерго, оскільки вони показують певну цінову нестабільність на фондовому ринку України, що не є позитивною характеристикою будь-якого ринку. З іншої сторони, це дає можливість для хорошої, цікавої, хоча й ризикованої торгівлі. Що ж стосується інших індексних акцій УБ, то вони вчора в більшій мірі знижувалися, ніж зростали.

На фондовому ринку США вчора було закономірне зниження. Широкий індекс S&P 500 втратив 0.90%. Вчора вийшло попередження Міністра Фінансів США про буквально «катастрофічні» наслідки несвоєчасного підняття ліміту державного боргу США. До попереджень приєдналась вчора і директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард, яка висловила думку про вкрай негативні наслідки такого кроку для світової економіки. Невелика група правого крила республіканців в Конгресі, які є в тому числі членами «Руху чаювання» (Tea Party) фактично держить в заручниках не тільки авторитет держави, але й економіку США, що виглядає не досить красиво. А спікер Конгресу від республіканської партії Джон Бейнер, стараючись зберегти лице партії, не йде на перемовини з Адміністрацією (Президентом) та Сенатом «з чистого листа», висуваючи попередні умови. Хоча в середині вчорашнього дня в газеті Вашингтон Пост вийшло повідомлення, що спікер, порушивши неписане правило республіканської партії, не маючи підтримки необхідної більшості фракції, готовий до дій, які б відвернули дефолт. В той же час на Блумбергу появилось інше інформація, що чимало й рядових конгресменів республіканців вкрай незадоволені позицією своєї більшості в Конгресі і її грубим шантажем.

Поміж тим підтвердилось припущення, висловлене в попередньому бюлетені, про перекидання коштів інвесторів та спекулянтів на фондові ринки країн, які розвиваються. Згідно з оперативною інформацією, про яку повідомили вчора ввечері американські спеціалізовані інформагенції, значні суми були на днях перекинуті в ETF азійських фондових ринків для торгівлі. Це сприяло зростанню цих ринків в противагу фондовим ринкам розвинутих країн.

Сьогодні цей рух до певної міри вичерпався (можливо тимчасово) і азійські ринки за виключенням Японії торгуються змішано коло нуля. Ф’ючерси на фондові індекси США та Європи зранку слабо додають. В цілому слід очікувати близького нейтрального, скоріше негативного відкриття торгової сесії в Україні, як і всього торгового дня.

На більш широкому часовому інтервалі слід враховувати, що дуже імовірним сценарієм є зниження цін американських акцій ще на 5-7%, що створить тиск на всі фондові ринки.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 4 октября 2013
Падение
2 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Индекс УБ снизился в конце неделиПадение
АЛОР УКРАИНА
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду