Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 09:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 9 октября 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 844,91+0,64%

Європейські фондові ринки, які непогано розпочинали вчорашній ранок, швидко перейшли в червону зону, а під вечір на фоні зниження фондових індексів США теж знизились. Фондові індекси США вже з самого початку торгової сесії почали зниження і закінчили торгову сесію переконливими мінусами. А поміж тим фондовий ринок Росії в противагу більшості європейських фондових майданчиків, можливо частково завдяки естафеті Олімпійського вогню, яка розпочалась в Росії 7 жовтня, зріс вчора на сильні 2%. І взагалі фондові індекси країн, які розвиваються, в цілому вчора додали. Зведений індекс цих країн MSCI Emerging Market Index зріс у вівторок на 0,42%, по ходу торгів додаючи більше 0,5%. Та під кінець дня індекс трохи втратив перевагу. А взагалі по минулому тижню індекс MSCI Emerging Market Index трохи додав.

Сьогодні за зрозумілою логікою торгів зранку багато ринків рухаються в протилежних до вчорашнього напрямках: ф’ючерси на половину фондових індексів Європи та на всі фондові індекси США  зростають в межах 0,2-0,3%, фондові індекси Росії знижуються на 0,3-0,7%, MSCI Emerging Market Index знижується на 0,3%. Азійські ринки торгуються коло нуля та різнонаправлено. Вчора український індекс УБ зажатий між сильно зростаючою Росією та Європою, яка перебувала у червоній зоні, закінчив день майже в нулях, знизившись на символічні 0,08%. Різні індексні акції УБ рухались в різних напрямках: за результатами дня ціни п’яти акцій зросли, п’яти знизились. Виходячи з цієї логіки та за відсутності принципово нових новин, індекс УБ і сьогодні має так само перебувати коло нуля, можливо трохи знизу від нульової позначки.

Після завершення торгів у США алюмінієва компанія Alcoa опублікувала фінансові результати за третій квартал, відкривши сезон корпоративної звітності. Прибуток на одну акцію виявилася вищим за прогнози аналітиків. Ф'ючерс на індекс S&P 500 виріс після публікації цих квартальних результатів. Також вчора Білий Дім оголосив, що Дженет Йеллен може бути висунута на пост голови ФРС США вже сьогодні в середу, що також є позитивним для фінансових ринків. Президент США вчора дав велике інтерв’ю з приводу підняття стелі держборгу та «закриття уряду». У відповідях запитання він підтвердив, що США в любому випадку будуть обслуговувати свій державний борг в звичайному режимі, здійснюючи регулярні виплати по облігаціям. Проте це не означає, що не може бути дефолту по внутрішнім зобов’язанням уряду США (як то виплати ветеранам, частина виплат по державним пенсіям, тощо), по яким Конгрес вже прийняв зобов’язання і це, окрім інших зрозумілих вкрай неприємних моментів, також може призвести до зростання відсотків по боргу. Американські сенатори, де переважають демократи, почав розмірковувати над самостійним без Конгресу прийняттям закону про підняття ліміту держборгу. Спікер Конгресу Джон Бейнер повідомив, що він готовий до переговорів з Адміністрацією без попередніх умов. Одним словом події в Вашингтоні повільно рухаються в напрямку вирішення проблем.

На інтервалі тиждень-два, може трохи більше ринки очікує деяке зниження, щоб завершити рік поміркованим зростання.

Новини галузей та емітентів

Металургійні підприємства у вересні в цілому зберегли динаміку виробництва характерну для минулих місяців.

МК "Азовсталь" в січні-вересні 2013 року знизив випуск загального прокату на 0,8% порівняно з аналогічним періодом 2012 року - до 3.152 млн. тонн. Виробництво сталі за цей період знизилося на 2,8% - до 3,431 млн. тонн, чавуну - на 2,8%, до 2,963 млн. тонн. Агломерат "Азовсталь" в 2013 році не виробляла. В 2012 році по міркуванням захисту довкілля на підприємстві були закриті аглофабрика та три коксові батареї; в 2011 році мартенівський цех. Персонал комбінату через це скоротився на 2 тис. чоловік.

Алчевський металургійний комбінат в січні-вересні 2013 року збільшив виробництво готового прокату на 17,1% порівняно з аналогічним періодом 2012 року - до 2,945 млн. тонн. За цей період меткомбінат збільшив випуск сталі на 14,5% - до 3,213 млн. тонн, чавуну - на 14%, до 2,933 млн. тонн і виробництво агломерату - на 3,8%, до 4,028 млн. тонн.

Єнакіївський металургійний завод в січні-вересні 2013 року збільшив випуск прокату, за оперативними даними, на 2,4% порівняно з аналогічним періодом 2012 року - до 2,110 млн. тонн. ЄМЗ за цей період збільшив виплавку сталі на 2,1% - до 2,158 млн. тонн, чавуну - на 3,5%, до 1,935 млн. тонн, виробництво агломерату - на 4,2%, до 1,787 млн. тонн.

Ціни на ринках прокату чорних металів переважно знижуються або стабільні. Одне з виключень складають ціни на заготовку в Туреччині і відповідно експортні ціни на цю продукцію з України.  В цілому ж на минулому тижні ціни на українську продукцію демонстрували слабку різнонаправлену динаміку на фоні завершення розпродажів жовтневої продукції.

Точні ціни на залізну руду на минулому тижні невідомі - в Китаї тиждень вихідних. SBB/Platts повідомляє про зниження цін на залізну руду на фоні зниження цін на прокат.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 9 октября 2013
Падение
4 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Украинский рынок незначительно вырос, на фоне закрытия коротких позиций
АЛОР УКРАИНА
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду