Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 09:24
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 10 октября 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально

Після вчорашнього нейтрального торгового дня фондовому ринку США, сьогодні зранку ф’ючерси на фондові індекси США та Європи, як і фондові індекси Росії в зеленому кольорі, що обіцяє продовження вчорашнього підйому і на українському фондовому ринку. Фондова Азія торгується різнонаправлено.

Драма у Вашингтоні продовжується, повільно рухаючись до якогось, хай тимчасового вирішення. Вчора в американській пресі з’явилась неперевірена інформація про те, що республіканці в Конгресі готують рішення про тимчасове (на три місяці чи півроку) підняття ліміту держборгу. Це рішення не вирішить проблеми держборгу та розбіжностей в корені і, що погано, не створить обстановки впевненості у бізнесу та громадян, зазначають фахівці. Обом партіям слід знайти компроміс: одним відмовитись від ідеї демонтажу нової системи медичного страхування, другим знайти шляхи значного і перманентного зменшення державних видатків.

Вчора ввечері в панельній дискусії коло подій у Вашингтоні на телеканалі Блумберг в передачі «Вулиця розумних» ("Street Smart") прийняв участь серед інших поважних гостей і Роберт Долл, один кращих фахівців по акціям в США. Зараз він Головний стратег по акціям Nuveen Investments (Чикаго). Долл один з одиниць, думкам і прогнозам, яких можна довіряти, з сотень інших фахівців, які виступають на фінансових телеканалах США. 75-80% прогнозів Долла виправдовується.

Вже в самому кінці передачі на питання стосовно очікуваної ним поведінки акцій США в майбутньому Долл коротко повідомив, що він очікує руху акцій США в широкому боковому каналі в діапазоні 1575-1750 в термінах індексу S&P 500 в майбутньому, яке він може бачити (Зараз індекс якраз посередині діапазону). Ріст чистого прибутку на умовну акцію S&P 500 (EPS), на його думку, за результатами третього кварталу складе дуже невелику величину 2-3%, а на подальше розширення мультиплікатору P/E надіятись не слід. Зростання цін акцій таким чином малоймовірне, як, зрештою, Долл і не бачить помітного руху їх цін донизу. «Вихід» з акцій – їх продаж Долл для інвесторів США вважає недоцільним.

Долл повідомив, що він навіть дивується, як добре тримаються фондові індекси США в поточній обстановці. (Тут, як ми вже казали кілька днів раніше до певної міри «почаклували» добрі «чарівники» з Wall Street, які, проте, слід зазначити, мають все ж в цьому відношенні обмежені можливості як по часу дії «чаклунства», так і по величинам).

Тому враховуючи невисоку оцінку українського фондового ринку на широкому часовому проміжку імовірно очікувати руху акцій коло сьогоднішніх цінових рівнів.

Новини галузей та емітентів

Українські трубні підприємства в січні-вересні 2013 року скоротили виробництво труб з чорних металів на 19,5% порівняно з аналогічним періодом 2012 року - до 1 млн. 290,8 тис. тонн.

З початку поточного року різко знизився випуск труб на Харцизькому трубному заводі (ХТЗ) з 326,4 тис. тонн у січні-вересні-2012 до 219,8 тис. тонн - у січні-вересні 2013 року. Зменшився також випуск труб на "Інтерпайп НТЗ" (з 331,4 тис. тонн до 272,6 тис. тонн). Виробництво 44 тис. тонн труб на ХТЗ в липні було, як видно сплеском.

Українські коксохімічні заводи (КХЗ) в січні-вересні 2013 року скоротили виробництво металургійного коксу 6%-й вологості на 7,7% в порівнянні з аналогічним періодом 2012 року - до 13,306 млн. тонн.

В більшій мірі зниження виробництва коксу пов’язане з впровадженням технології ПУТ і, відповідно, скороченням споживання коксу на тонну сталі. В майбутньому зниження виробництва коксу буде зумовлено розширенням використання технології ПУТ, збільшенням виплавки сталі в Україні з металобрухту, зменшенням витрат коксу через збільшення заліза в шихті, а потім, можливо, через впровадження технології прямого відновлення заліза – DRI.

За перші 9 міс 2013 в порівнянні з аналогічним періодом 2012 року:

   Авдієвський КХЗ скоротив виробництво коксу на 7,9%;

   Ясинівський КХЗ скоротив виробництво коксу на 5,8%;

   Алчевский КХЗ збільшив виробництво коксу на 1,1%.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60



Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду