Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 09:26
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 14 октября 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 839,86-0,6%

Невдалі переговори стосовно підняття ліміту держборгу США та «відкриття» уряду США на вихідних затьмарили в очах учасників фінансових ринків звітність американських корпорацій за третій квартал. Минулі два дні, коли з технічних причин український фондовий ринок не працював, були позначені значним рухом вверх на світових фондових майданчиках. В якості привода був можливий успіх переговорів в США на цих вихідних. Однак Конгрес не досягши прогресу роз’їхався по домівках, а переговори в Сенаті проходили навіть у другій половині дня в неділю. Як сказав, кореспондент одного з провідних американських телеканалів, Сенатори «більш дорослі» люди, ніж їх колеги з Конгресу, оскільки представники в нижній палаті переобираються кожні два роки, і вони сильно заідеологізовані з обох сторін.

Сьогодні зранку після невдачі в переговорах, ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси суттєво знижуються (-0,6- - 0,8%). Проте фондова Азія торгується змішано, навіть більше в зеленому. Зведений індекс країн, які розвиваються, MSCI Emerging Market Index знижується лише на 0,1%. І це відбувається від локального максимуму. Фондові індекси Росії зранку помітно знижуються (-0,5%), однак теж від локального багатомісячного максимуму. Тому сьогодні зранку ми можемо побачити рух цін українських акцій нагору; вони можуть наганяти втрачене зростання минулих двох торгових днів, коли український ринок не працював. Хоча не виключено, що український фондовий ринок може й проігнорувати той суттєвий рух нагору і буде торгуватись в нулях.

На вихідних директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард дала кілька інтерв’ю ряду американських телеканалів. Вона повідомила, що звістка про невдачі стосовно підняття держборгу США та «відкриття уряду» змінила настрій переговорів на щорічній зустрічі МВФ спільно зі Світовим банком, яка відбулась 11-13 жовтня в Вашингтоні. Міністри фінансів багатьох країн, за її словами, висловили велику стурбованість нездатністю законодавців США вирішити ці важливі локальні проблеми. На питання, що проблема перебільшена і є можливість обслуговувати відсотковий борг США, вона відповіла, що США не повинні «займатись бухобліком», і не можуть «відмовитись від свого підпису під зобов’язаннями». Якщо протистояння в Вашингтоні буде продовжуватись, висловила думку керівник МВФ, то це закінчиться рецесією в США та й в світі і проблеми боляче відгукнуться як на економіці США, так і інших країн. Відсоткові ставки можуть також сильно зрости, в тому числі і в США. Разом з тим вона відзначила, що сьогодні економіка США перебуває  (чи перебувала) в набагато кращій формі, ніж після кризи 2008, а США «швидко, але не поспішаючи» необхідно вирішувати проблему непомірних соціальних виплат та пільг.  Швидко – це значить в короткий строк мати план по суттєвому зниженню пільг. Не поспішаючи – значить не знищити їх відразу, оскільки це призведе до рецесії.

Що стосується більш тривалого інтервалу часу, то імовірно фондових ринок України буде торгуватись коло поточних рівнів, з невеликим зниженням протягом тижні-двох та поміркованим зростанням під кінець року.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 14 октября 2013
Падение
3 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Индекс UX закрылся в красной зонеПадение
АЛОР УКРАИНА
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду