Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 09:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 18 октября 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 864,18+0,36%

Вчора фондовий індекс УБ зріс на 0,73%, що поза всяким сумнівом позитивно. Індекс S&P 500 теж вчора несподівано для багатьох показав плюс 0,67%. Хоча стосовно останнього, то варто зазначити, що останній рух широкого фондового індексу США виглядає досить штучно. Якщо подивись на графік (див нижче), то це чітко видно по двом ознакам. Перша занадто, точніше дуже великий градієнт (темп) підйому від локального мінімуму (зрівняти хоча б попередніми зростаннями індексу) та відносно невелике зниження від попереднього мінімуму до останнього максимуму. Якщо зростання індексу формується за рахунок реального попиту покупців чи навіть дій дилерів та інших гравців типу хедж-фондів, але підтримане цим попитом, зростання проходить більш плавно, оскільки покупці в гру на підвищення чи інвестори в стратегічну купівлю включаються поступово. Щоб сформувався попит необхідно також певне просідання цін. На фондовому ринку існує прислів’я «ринок починає зростати тоді, коли з нього піде останній продавець та починає знижуватись, коли з нього піде останній покупець». Якщо у циклі помітного зниження індикатор пройшов вниз заслабко, то це значить не всі хто хотіли продати продали, а достатній попит на купівлю тих, хто очікував на зниження для купівлі не сформувався. Так що від фондових індексів США в найближчому майбутньому очікувати занадто сильних результатів не варто.

Проте це не означає, що все так вже й, як то кажуть, «кисло». Провідні брокерські дома США та інвестиційні підрозділи американських банків, як і найбільші КУА цієї країни і світу (типу BlackRock), які з початку року до липня рекомендували інвесторам формувати позиції майже виключно з акцій емітентів США, десь два місяця назад-місяць вже рекомендували їм змінити позиціонування і сформувати диверсифікований міжнародний інвестиційний портфель. В фаворі акції європейських компаній. По акціям регіону сформована рекомендація «більше ринку», і як очікується акції переграють акцій американських корпорацій та в середньому «світ» на інтервалі півроку, а думку немалої частини фахівців і на інтервалі рік. Європейські акції сильно корелюють з американськими в локальних циклах, проте зараз кожен їх локальний підйом зараз більше, ніж зростання американських акцій. А кожне зниження менше. В цілому, наприклад, по німецькому індексу DAX це формує картину впевненого зростання. Тож зовнішня підтримка українським акціям буде, хоча і не з того боку Атлантики.

Сьогодні ф’ючерси на фондові індекси США зранку зростають на фоні сильної звітності Google, яка вийшла вже після закриття американської торгової сесії. Ціна акцій компанії зросла на 8%. Впевнено зранку зростають і ф’ючерси на європейські фондові індекси. З фундаментальних новин варто відзначити також вихід даних по ВВП Китаю в лінії з очікуваннями – 7,8%. Можливо на цьому фоні, а може на фоні загального оптимізму фондова Азія торгується зранку в зеленому. Невпевнено, але все ж додає і фондова Росія (+0,2 - +0,4% по індексам). Тож очікуємо позитивного відкриття торгової сесії на українському фондовому ринку.

В перспективі тижня можливо очікувати ще якогось росту цін українських акцій, з врахуванням певного позитиву на зовнішніх ринках, впевненого зростання зведеного фондового індексу країн, які розвиваються MSCI Emerging Market Index та певного традиційного лагу до цього росту українського фондового ринку. Потім імовірне певне незначне зниження фондових індексів України. Інвесторам також варто приготуватись до виходу звітності українських емітентів за третій квартал, що почнеться на наступному тижні.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 18 октября 2013
Падение
0 8
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
ИПП сохраняет высокие темпы паденияРост
АРТ КАПИТАЛ
Premarket 18/10: рынок спокойно воспринял разрешение бюджетной проблемы в СШАРост
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду