Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 09:21
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 22 октября 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 864,44+1,19%

Індекс УБ вчора знову «показав зуби». Це в тому сенсі, що на графіку індексу проявився черговий «зубець» «пилки», яка була характерна для поведінки індексу протягом року. Індекс знизився в понеділок на 1,15% і, враховуючи слабо негативний, зовнішній фонд сьогодні зранку на відкритті також може продовжити зниження. Ф’ючерси на європейські фондові індекси слабо, в межах 0,1%, знижуються разом з ф’ючерсами на фондові індекси США, фондова Азії торгується слабо негативно, як майже не знижуються і фондові індекси Росії. Якщо взяти до уваги те, що вчора український індекс знизився суттєво більше за європейські індекси, то сьогодні він може і приємно здивувати нейтральною динамікою.

За відсутності значимих новин, очікувати яскравої динаміки вниз (та й вверх) на зовнішніх ринках не має підстав. На фондовому ринку США точаться суперечки чи може індекс S&P 500 продовжити помітно зростати. Всім зрозуміло, що зростання прибутків корпорацій в найближчому майбутньому може бути лише досить поміркованим. Це через дуже високу рентабельність і слабкий ріст доходів близький до росту економіки США. Зі 104 з 500 компаній, які опублікували звітність до цього часу, ріст року до року склав 4,4%. В цілому в середині літа очікування по зростанню прибутків в 3-ому кварталі 2013 по всьому індексу були на рівні 6,5%. Перед публікацією звітності вони знизились до 3% - характер руху традиційний для останнього періоду часу - лише цифри досить невисокі. Однак є немало таких фахівців, хто посилається на «розширення» - збільшення і так не малого мультиплікатора P/E по операційним прибуткам наступного року з 16 до 18. Більшість же стверджує, що індекс S&P 500 знаходиться в слабо зростаючому каналі з нижньою границею наразі 1650 і верхньою 1750 і, беручи до увагу оцінку акцій, не бачить великого моментального потенціалу для американського індексу ні з фундаментальної, ні з технічної сторони. Проте знов варто повторити, що стратеги, враховуючи також ситуацію на борговому ринку, рекомендують мати зараз американським інвесторам маржинально (тобто трохи) більше коштів в акціях, ніж зазвичай (а це 60%) і інвестувати ці кошти також в більш дешеві акції японських та європейських компаній і, можливо, в окремі фондові ринки країн, які розвиваються. І як показали дослідження по клубу мультимільйонерів - Tiger 21 з особистими статками в середньому 75 мільйонів доларів США, ці інвестори не продавали останнім часом акції, як клас активів, що спостерігалось, наприклад, на початку 2011 року.

Тож на більш широкому часовому інтервалі можна очікувати, що індекс УБ буде торгуватись коло поточних рівнів. Звертаємо увагу на початок публікації звітності українських емітентів за 3-ій квартал. Вчора сезон відкрив Укрсоцбанк.

Новини емітентів

Вийшла фінансова звітність Укрсоцбанку за 3-ій квартал 2013 року. Звітність особливо нічого нового не внесла в розуміння ціни акції і мало змінилась в порівнянні з попередніми періодами. Чистий прибуток банку залишився практично нульовим через збільшення відрахувань до резервів в порівнянні з попереднім кварталом. Операційний прибуток до відрахувань до резервів дещо підріс, після відрахувань до резервів лишився на незмінному майже нульовому рівні. Відсотковий дохід лишився на рівні минулого кварталу, в той час як відсоткові витрати дещо зменшились. Трохи підросли адміністративні витрати.

Краще прослідкувати рухи по ковзних за 12 міс. показниках (див. графіки)

Однак розглядаючи цю динаміку варто зробити одне суттєве зауваження: відповідно до вимог обліку в період з 2009 року до кінця 2012 року значна частина доходів була відображена по нарахованих доходах, а не фактично отриманих. Тому показники доходів та операційних прибутків були відображені по бухгалтерії правильно, однак значна їх частини не була отримана у вигляді грошей. Останні квартали практично всі нараховані доходи є отриманими.

Валюта балансу банку в третьому кварталі 2013 незначно зменшився в порівняні з другим за рахунок зменшення грошових коштів та короткострокових інвестицій по активу та банківських кредитів по пасиву. Слід відзначити деяке зниження ліквідності та деяке збільшення депозитів клієнтів, а також зменшення зобов’язань у твердій валюті.

Згідно з приміткою «Окремі показники діяльності банку» банку необхідно ще тривалий час, щоб створити необхідні резерви і вийти на хорошу прибуткову роботу.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 22 октября 2013
Падение
1 3
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Украинский рынок завершил день ростомРост
АЛОР УКРАИНА
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду