Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 09:28
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 23 октября 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 878,33+1,61%

Ну що? Індекс УБ, натхненний закордонними фондовими індексами, вчора знов помітно підріс – на 1,2%. А от широкий фондовий індекс США S&P 500 у вівторок, підрісши на 0,6%, зростаючи п’ятий день поспіль та поставивши черговий історичний рекорд по значенню, перевищив, всі крім одного, свої цільові значення на 2013 рік провідних брокерських домів США. Цим одним виявився Томас Лі з JP Morgan, який давав цільове значення по індексу 1775. Лі вважається найбільшим оптимістом серед провідних стратегів Wall Street. Щоправда CIO, «Старший по інвестиціям» BofA Merrill Lynch вчора пояснила, що так, вони давали і навіть дають цільове значення по індексу 1750, але ж на 2014 рік у них цільове значення істотно вище – десь в районі 1900, а по 18 «мірам» вартості індексу, на які дивиться «Банк Америки», на сьогодні лише одна - P/E Шиллера показує, що індекс дорогий. По 17 іншим мірам він дешевий і, так, він і справді, на її переконання, дешевий. Так що можна купувати акції при поточних значеннях, краще циклічних секторів. До речі, саме рух наверх індексу S&P 500 вчора підтягнув за собою європейські фондові індекси, які в першій половині дня дещо знижувались.

Вчора з двотижневим запізненням (через тимчасове «закриття» уряду США) вийшла статистика по ринку праці США. Кількість робочих місць в країні зросла у вересні на 148 тис., набагато нижче очікувань аналітиків – 180 тис. Дані за липень були переглянуті вниз зі 104 до 89 тис., а за серпень вверх зі 169 до 193 тис. Так що середнє значення за 3 місяці склало 143 тис., що добряче нижче мінімально необхідних 180 тис. для зниження реального безробіття в США. Проте офіційний рівень безробіття знизився у вересні до 7,2%, самого низького рівня з листопаду 2008 року, через найнижчий за останні 35 років рівень участі в трудових процесах працездатного населення країни. Більш широка міра, яка враховує тих, хто не шукає роботу, чи зайнятий частково, також незначно знизилась до 13,6%.

Проте кореспонденти фінансових каналів швидко пояснили, що «погані новини – то добрі новини». Адже тепер через слабкий стан економіки США ФРС перенесе ще далі плани по згортанню програми викупу боргових інструментів, а це добре для фінансових ринків та фондового ринку зокрема.

А от сьогодні зранку, незважаючи на такі оптимістичні заяви, майже все в червоному кольорі. На пів відсотка знижуються ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси, в червоному більша частина фондової Азії. Так що відкриття фондового ринку України скоріше за все буде негативним.

Новини емітентів

Опублікована звітність Авдієвського КХЗ за третій квартал 2013 року. Всі фінансові і виробничі показники в 3-ому кварталі 2013 року дуже близькі до показників 2-ого кварталу 2013. Чистий прибуток підприємства, як і чистий борг близькі до нуля. Варто зазначити, що в аналогічні періоди минулого року завод показував значні збитки.

Акції компанії (поточна ціна 3.24 грн.) котуються зараз про коефіцієнтах по трейлінговим фінансовим та виробничим показникам за останні 12 міс.: EV/S – 0,08, P/S – 0,08, EV/EBITDA – 3,5, P/E – від’ємне, P/В – 0,19 (основні засоби пройшли переоцінку), EV/виробництво – 19 USD/тонну. Це приблизно в 15 разів дешевше вартості будівництва нового заводу, в 7-8 разів дешевше ціни акцій за нормальної прибутковості та середнього по українським мірам за оцінкою фонового ринку та в 2-3 дешевше

ціни акцій за поточних фінансових показників – низької прибутковості та середнього за оцінкою ринку, якщо припустити, що низька прибутковість підприємства є  досить тривалим, але все ж тимчасовим явищем.

Виробництво коксу в Україні повільно зменшується за рахунок впровадження технології пиловугільного дуття (ПУТ) в доменному виробництві.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 23 октября 2013
Падение
7 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Украинский рынок растет несмотря на негатив из-за рубежаРост
АЛОР УКРАИНА
Premarket 23/10: над глобальными рынками витает дух перекупленности; украинскому рынку это не грозитРост
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
ПремаркетПадение
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду