Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 09:26
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 24 октября 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 890,96+1,44%

Вчора індекс УБ, наперекір всім закордонним фондовим індексам, які знижувались, виріс на хороші, жирні 1,6%. Дивлячись на місячний, шести місячний та річний графіки індексу можна відзначити, що зростання індексу, яке намічалось, в останні дні навіть прискорилось. В цьому є певна закономірність. Фондові індекси країн, які розвиваються знаходяться на багатомісячних максимумах (дуже близьких до весняних), чимало фондових індексах розвинутих країн на багаторічних чи навіть історичних максимумах. А от індекс УБ помітно відстав. Тож наближення до локального піку кінця липня – початку серпня (до якого лишається ще трохи більше 1%) та навіть до весняного піку цього року (до якого ще більше 15%) є логічним продовженням картини, яка вимальовувалась в останні три місяці в першу чергу на фондових ринках країн, які розвиваються. Тим більше, що динаміка цін локальних українських акцій в останні роки дуже часто повторювали динаміку цін на фондових ринках країн, які розвиваються з помітним часовим лагом. І тим більше, що скажімо так, дуже скромні цінові рівні українських акцій на фоні невиразних фінансових показників емітентів, допускають широку інтерпретацію можливого цінового діапазону акцій по відношенню до історичних рівнів, історичних коефіцієнтів та по відношенню до цін акцій аналогів на інших фондових ринках. Тут все набагато менш жорстко прив’язано ринковими коефіцієнтами до поточних стабільних прибутків корпорацій чи нестабільних, але зрозумілих циклічних прибутків, а також дивідендів, як це є для більшості емітентів на розвинутих ринках та в порівнянні з борговими інструментами. На українському ринку легко побачити і індекс УБ 1000 і індекс УБ 1500. Все залежить від настрою того, хто аналізує і його поглядах на майбутнє.

Так що на більш тривалому проміжку часу (тиждень два), виходячи з технічної картини, яка складається, з немалою імовірністю можна буде побачити продовження зростання цін акцій українських емітентів.

Що стосується зовнішнього фону на день сьогоднішній, то тут все складається більше позитивно. Ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси після вчорашнього поміркованого зниження, зранку непогано додають. Російські фондові індекси торгуються нейтрально, але індекс РТС (в якому ціни акцій виражені в доларах США) все ж  додає помірковані 0,2%. Фондова Азія торгується змішано – наполовину в зеленому, наполовину в червоному.

З фундаментальних новин варто відзначити вирід індексу PMI Китаю банку HSBC Holdings Plc та Markit Economics на рівні 50,9, в порівнянні з очікуваннями 50,4, що засвідчив прискорення росту промислового виробництва в Китаї та все ж його поміркований ріст в порівнянні з попередніми роками.

Так що є підстави очікувати позитивного відкриття сьогоднішньої торгової сесії в Україні.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 24 октября 2013
Падение
0 7
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Индекс UX завершил день уверенным ростомРост
АЛОР УКРАИНА
Premarket: в ожидании статистики из еврозоны и СШАРост
Александр Фощан, старший трейдер, консультант Dragon Capital
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду