Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 09:22
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 25 октября 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 883,02-0,89%

Вчора індекс УБ, разом з закордонними фондовими індексами ще помітно підріс, додавши 1,44%. Що ж якщо взяти позавчорашні 1,61%, та згадати позавчорашні 1.19%, то прямо скажемо, непогана динаміка за останні дні. І імовірно приводом до цього стали не тільки фактори впливу зовнішніх фондових ринків, але й звітність українських емітентів. Вчора публікація хоча й дуже, дуже, і ще раз дуже відносно непоганої звітності МК «Азовсталь» та хороша (в нинішніх українських координатах) звітність «Райффайзен банк Аваль» привела до зростання цін акцій цих емітентів: першого на 2,8%, а другого на 2,1%. Причому вчора в моменті акції Азовсталі зростали на вражаючі 7%. В свій час минулого року відносно сильний провал прибутків у таку помітну від’ємну зону призвів до зниження цін акцій і без того з низьких цінових рівнів. Тепер же схоже «він (тобто емітент) повертається». Хоча, якщо взяти акції АЛМК, не вражаюча звітність якого також була опублікована вчора, то їх ціна також підросла на 2,9%. Так що можливо фактор зростання з лагом до закордонних ринків, характерний для української фондової дійсності останнього періоду, теж відіграє свою роль. Звітність компаній електричної генерації також обіцяє бути позитивною відносно більш ранніх періодів. Попереднім свідоцтвом цього стала вчорашня публікація звітності знаменитої в минулому на українському фондовому ринку «ДПЕК Західенерго». Адже компаніям треба відновлювати майже добиті основні засоби. А зробити це без кредитів не можливо. А повернути кредити та виплатити по ним відсотки без прибутків також нереально. Так що НКРЕ забезпечує за рахунок інвестнадбавки певну додаткову прибутковість генкомпаній. Так що додаткові прибутки імовірно будуть. Все це звичайно, повторимось, відносно, і прибутки українських емітентів все ще не вражають занадто вже великим позитивом. Але все ж прибутками наші відносно невеликі в світових координатах емітенти приємно відрізнились від крупних азійських, де сьогоднішні та вчорашні публікації негативної звітності за третій квартал 2013 призвели до зниження цін акцій по широкому спектру емітентів. Так що в останні дні як то кажуть «і на нашій вулиці свято». І що можливо слід очікувати «продовження банкету». І може наш невеликий риночок найближчим часом ще підросте.

Однак сьогодні зовнішній фон складається негативний. Все зранку пішло донизу. І азійські фондові індекси, про що вже згадувалось, і ф’ючерси на європейські і американські індекси помітно в координатах ф’ючерсів знижуються. Трохи здають і російські індекси. Індекс MSCI Emerging Market Index теж, хоча можливо ще й не зовсім «дійшов до кондиції» - в сенсі виріс, але все ж схоже на певний час розвернувся і в останні три дні позначив певний рух донизу. Можливо на деякий невеликий час. А може й ні. Так що для того, щоб українському фондовому ринку сьогодні підрости йому доведеться долати супротив зовнішнього «дурного впливу».

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 25 октября 2013
Падение
6 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Украинский рынок снизился в конце неделиПадение
АЛОР УКРАИНА
ПремаркетПадение
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду