Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 09:23
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 30 октября 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 860,25-0,99%

Сьогодні зранку зовнішні фондові ринки сьогодні відносно оптимістичні. Фондові ринки Азії практично всі в зеленому. Виключень на азійських ринках лише кілька. Ф’ючерси на європейські та американські індекси дуже незначно приростають - в межах 0,1%. Російські фондові індекси незначно додають - +0,5%. Всім зрозуміло, що на засіданні ФРС сьогодні програма QE3 буде продовжена. Ринок США сьогодні це так званий ринок «моменту руху». Ніхто з його учасників не очікує суттєвої динаміки в фінансових показниках корпорацій. Ринок має непогану оцінку (недешевий), тож він рухається вверх лише групою крупних гравців – трейдерів без підтримки довгострокових покупців, рівно як і не зустрічає опору продавців. В довгострокові боргові інструменти США при поточних низьких рівнях дохідностей вкластись небагато. Опиратись такому руху продажами не варто та й не має сенсу, шортити небезпечно, підтримувати його довгостроковим гравцям дуже сумнівно - краще вкластись на рівнях трохи нижче. На цьому фоні все ж більше коштів довгострокових інвесторів в акції переходить на зовнішні по відношенню до США фондові ринки. Це трохи рухає фондові ринки країн, які розвиваються вверх. Опором в цьому русі слугує той факт, що ринки близькі до локальних максимумів (та й не далеко від максимумів з 2012 року) та, в більшій мірі, негативні очікування того, що на фоні повільно зростаючих економік цих країн, прибутки крупних компаній цих ринків в найближчі роки будуть зростати дуже малими темпами. Тим не менш зведений фондовий ринок цих країн MSCI Emerging Market Index додає сьогодні зранку майже 0,4% і схоже збирається переписати за день-два локальний максимум кінця жовтня та наблизитись до трохи більшого за величиною локального максимуму початку травня.

На цьому фоні можна очікувати позитивної динаміки українського фондового ринку сьогодні зранку і протягом дня. Є аргументи з врахуванням згаданого вище для спроб, після деякої фіксації прибутків місцевими гравцями, піднятись знову до рівня 900 по індексу УБ. Якщо тільки, мабуть зараз трохи зайва обережність, не переважить.  

Новини емітентів

Укрнафта показала не вражаючі фінансові результати в третьому кварталі 2013 року. Величина EBITDA суттєво знизилась в порівнянні навіть з минулим кварталом. Однак це зниження цілком і навіть з лихвою перекрила стаття «інші фінансові доходи», так що чистий прибуток квартал до кварталу дещо зріс. Це додатковий суттєвий фінансовий результат, який за 9 міс. поточного року склав 385 млн. грн. і закономірно належить компанії.

Імовірно мова йде про спільну інвестиційну і виробничу діяльність, перш за все по Договору №999/97 «Про спільну інвестиційну і виробничу діяльність, не пов’язану із створенням юридичної особи, з освоєння та розробки родовищ» від 24 грудня 1997 р та по Договору №35/4 про спільну діяльність в Прилуцькому нафтогазопромисловому районі від 19.01.1999 р. (частка ПАТ «Укрнафта» у СД по останньому - 49,9 %).

Чистий прибуток компанії за 9 міс. 2013 знизився вдвічі до 764 млн. грн. зі 1544 млн. грн. за 9 міс 2012. Однак це зниження менше, якщо врахувати різницю в амортизаційних відрахуваннях внаслідок суттєвої до оцінки основних засобів при переході в кінці 2012 року на стандарти МСФЗ.

Взагалі для коректної співставності  звітності компанії треба робити численні коригування, пов’язані з реалізацією іншої (непрофільної продукції) в певні періоди часу, різні амортизаційні відрахування, створення запасів вуглеводнів для наступного продажу. При аналізі необхідно враховувати, що більшу частину доходів компанія отримує від малоприбуткового бізнесу з продажу нафтопродуктів, в той час як більшу частину прибутків від видобутку вуглеводнів з їх наступним продажем, які реалізує за зовсім різними цінами, та, важливо, різні рентні рентні платежі в різні періоди часу.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 30 октября 2013
Падение
1 5
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Украинский рынок завершил день в красной зонеПадение
АЛОР УКРАИНА
ПремаркетРост
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду