Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 09:28
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 4 ноября 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 858,04-0,48%

Сьогодні зранку зовнішній фон для українського фондового ринку змішаний. Ф’ючерси на та фондові індекси США підростають в межах 0,2%. Азійські фондові ринки проте переважно в червоному. Хоча зниження, азійських ринків, які торгуються нижче нульової позначки, дуже помірковане – в межах піввідсотка. В Росії сьогодні вихідний – День народної єдності і фондові майданчики не працюють. Що насторожує, так це те, що зведений індекс країн, які розвиваються, MSCI Emerging Market Index «намалював» невелику подвійну вершину на локальному максимумі, і почав повільне зниження. Сьогодні зранку зокрема зниження складає 0,28%. Технічна картина вказує на досить імовірний початок корекції на фондових ринках країн, які розвиваються. Хоча, втім, про це визначено говорити мабуть ще зарано.

Звертаючись до поведінки фондових ринків, країн, які розвиваються, варто згадати про рух коштів в фонди та з фондів, які інвестують в ці ринки. На минулому тижні згідно з даними EPFR, які публічно цитує ряд брокерів на російському ринку (наприклад Allianz Investments), відбувся невеликий відкат - сукупний відтік з фондів склав близько 0,5 млрд. доларів США після притоку, більш ніж на 2,6 млрд. доларів тижнем раніше. На цьому тижні на думку брокерів можливий невеликий приток коштів до фондів акцій країн, які розвиваються. І тут же варто відмітити, що згідно з даними ICI (Інституту інвестиційних компаній, США) американські інвестори після угоди про підвищення стелі держборгу, а також на фоні зростання фондових індексів країни, за тиждень з 17 по 23 жовтня повернули у взаємні фонди, які інвестують в акції США 9,2 млрд. доларів, з 13,1 млрд., які вони забрали протягом трьох тижнів з 18 вересня по 9 жовтня. Це досить значні рухи коштів, як для взаємних фондів цієї країни. Так що можна казати, що рівновагу на фондовому ринку США після значних рухів було відновлено.

На цьому тижні інвестори будуть очікувати рішення Європейського центрального банку щодо базової ставки, рішення банку Англії та в п’ятницю дані по ринку праці США. На фоні низької інфляції заговорили про можливе зниження базової ставки в єврозоні.

Хоча, здається, в українського фондового ринку є певний свій «порядок денний». Після наближення до вершини, локального максимуму 24 жовтня, яка по значенням виявилась близькою до попереднього максимуму кінця липня, індекс УБ пішов вниз. В кінці минулого тижня зниження індексу сповільнилось, і, можливо, припинилось. Вочевидь на поведінку індексу суттєвий вплив мають фінансові показники компаній, які є не дуже динамічними. Тож вони позбавляють інвесторів та трейдерів можливості приймати рішення про можливість суттєвого виходу із торгового діапазону, який склався з квітні 2013 року. (До речі та сама картина і на фондових ринках країн, які розвиваються).

Тож. підсумовуючи викладене вище, можна очікувати досить нейтральної динаміки фондового ринку України сьогодні та слабко негативної найближчого тижня.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 4 ноября 2013
Падение
2 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
UX за неделю упал на 2,4%
АРТ КАПИТАЛ
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду