Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 07:16
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 8 ноября 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 872,02-0,05%

Помітними новинами для фінансових ринків вчорашнього дня стали несподіване зниження базової ставки Європейським центральним банком до 0,25% з 0,5% та сильні попередні дані по росту ВВП США в третьому кварталі 2013 року – 2,8% квартал до кварталу з урахуванням фактору сезонності  в перерахунку на рік. Рейтингове агентство Standard & Poor’s понизило кредитний рейтинг Франції на одну ступінь до AA з AA+ посилаючись на слабкий економічний ріст в країні. Акції Twitter зросли на 73% після первинного розміщення на біржі, нагадавши бурний для Інтернет компаній кінець 90-х з їх бульбашками. Ціна по закриттю склала 44,90 доларів США за акцію. (23 до обсягу продажів при від’ємних прибутках). Після цього немало людей згадали про імовірні маніпуляції на ринку з цими акціями найбільш крупних брокерів та банків (яким необхідно продати свої акції компанії в обмін на послуги по розміщенню), а також попередні недавні розміщення акцій Інтернет компаній, які після росту спочатку потім суттєво знижувались нижче ціни розміщення за рахунок продажу пакетів андерайтерами та крупними власниками, щоправда надалі зростаючи дещо вище ціни розміщення. Все це доволі урізноманітнило останні сірі будні на фондових ринках, які проходили без помітних новин. Сьогодні ж вийде і черговий звіт по праці в США – значима подія для фінансових ринків.

Однак, якщо згадати про вчорашнє помітне зниження фондового ринку США (-1,32% по індексу S&P 500), і сьогоднішнє зниження всіх, крім одного фондових індексів Азії, а також і фондових індексів Росії (останніх в середньому більше, ніж на 1 %), то, скоріше, причини лежать в площині дещо завищеної оцінки фондового ринку США та технічному фактору. Що стосується останнього, фондовий ринок США тупцював на місці останні два з половиною тижні після помітного росту, що є майже однозначною передумовою його наступного зниження. В результаті, і дещо ближчий до України MSCI Emerging Market Index, зведений фондовий індекс країн, які розвиваються, знижується зранку на 0,8%. Це зниження від локального максимуму вже сьомий день поспіль, що в цілому привело до просадки індексу на 3,8%. Поміж тим індекс торгується на 0,7% вище свого значення рік назад. Також зранку після змішаної торгової сесії четверга в Європі, ф’ючерси на європейські фондові індекси також помітно знижуються. Зі світлої сторони. Після вчорашнього зниження ф’ючерси на американські фондові індекси закономірно трохи підростають, що, однак, це не може сильно «підфарбувати» на краще в цілому негативного зовнішнього фону для українського фондового ринку.

Тому слід очікувати скоріше негативного відкриття фондового ринку України і в скоріше цілому негативної торгової сесії сьогодні. На більш широкому часовому проміжку слід очікувати слабко негативної динаміки фондового ринку України. При цьому слід враховувати слабку динаміку цін українських акцій останнім часом, тож і за незмінних по великому рахунку об’єктивних обставин, вона імовірно такою ж буде залишатись надалі.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 8 ноября 2013
Падение
7 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Индекс UX продолжил консолидироваться сегодня
АЛОР УКРАИНА
Premarket 08/11: сегодня утром рынки посматривают на юг
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
ПремаркетПадение
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду