Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 07:19
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 12 ноября 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 881,51+1,33%

Фондовий ринок Сполучених Штатів вчора показав себе «в усій красі», провівши всю торгову сесію коло історичного максимуму у дуже вузькому діапазоні 1771-1772 по індексу S&P 500. Цим була ще раз продемонстрована велика штучність поточного фондового ринку США, а через нього в певній мірі і інших країн. Ринок США зазвичай задає ритм торгів на всіх біржах. Як сказав вчора в інтерв’ю CNBC Walt Bettinger, CEO, головний виконавчий директор, одного з найбільш крупних світових онлайн брокерів Charles Schwab, інвестори стурбовані тим як фондовий ринок, який вже тривалий час перебуває в такому стані сильних і нетрадиційних для нього централізованих маніпуляцій, повернеться до звичайного, природного плину речей. Тим більше, що ринок дещо переоцінений, навіть на фоні дуже сильних прибутків корпорацій, теж до певної мірі штучних, за рахунок низьких відсоткових ставок завдячуючи діям ФРС і, відповідно, зменшених виплат корпорацій за відсотками по своїм боргам.

Як наслідок такої ситуації  і дуже слабкого вчорашнього зростання ринків США та Європи коло піків, зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси  дуже слабко знижуються – буквально на 0,05%, російські фондові індекси проводять ранок майже в нулях торгуючись різнонаправлено, і лише фондова Азія в цілому впевнено додає, створюючи якусь більш чітку, визначену картину позитиву на фондових ринках. Зведений фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI Emerging Market Index, після восьми торгових сесій зниження (в цілому -4,7%), нарешті, здається готовий зупинитись в цьому русі, або ж зробити перерву, і додає зранку символічні 0,04%. Значимих новин для фондових ринків немає. Тож очікувати якогось визначеного руху на українському ринку імовірно не слід ні сьогодні, ні на цьому тижні.

Новини емітентів

Стаханівський ВБЗ в 3-ому кварталі 2013 року мав практично нульову величину чистого фінансового результату – збиток склав 7 млн. грн. За квартал завод виготовив 599 та реалізував 613 одиниць вантажних вагонів, набагато менше, ніж минулого року. Завантаженість заводу складає зараз 26%. Низькі виробничо-фінансові результати пояснюються насиченням ринку вантажних вагонів в Росії та зростанням конкуренції з боку російських виробників.

Проте в цілому за останні 12 міс. фінансовий результат заводу покращився, можливо через зменшення трансфертного ціноутворення. Середня ціна реалізації вагону в 3-ому кварталі склала 66 тис. доларів США. За 9 міс. 2013 року 62% продукції підприємства було відправлено на експорт. 

Завод планує тимчасово звільнити третину співробітників (1,5 тис.) в зв’язку зі зниженням попиту на продукцію. Останнім часом СВБЗ дуже непогано управляє витратами, не працюючи з великою збитковістю, незважаючи на падіння попиту на продукцію. Так було, наприклад, 2009 року.

Нещодавно СВБЗ виграв тендер в Росії на постачання транспортерів для перевезення трансформаторів, турбогенераторів, енергоблоків та великогабаритного устаткування. Замовленнями таких типів вагонів завод буде забезпечений як мінімум до 2015 року. Замовлення з обслуговування об'єктів ядерної енергетики дозволить заводу забезпечити стабільну роботу декількох підрозділів протягом двох років.

При поточній ціні акції (1,38 грн.) та фінансових показниках за останні 12 міс, поточному значенні чистого боргу, акції підприємства котируються при ринкових коефіцієнтах EV/EBITDA – 3,7, P/E – 4,4, EV/S – 0,45, P/S – 0,15.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 12 ноября 2013
Падение
0 3
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Индекс UX вырос по итогам торговРост
АЛОР УКРАИНА
Premarket 12/11: на рынках передышка
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду