Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 07:15
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 26 ноября 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 935,58-0,4%

Все продовжується. Свято продовжується. На фондовому ринку, звісно. І на нашій вулиці теж. Вчора індекс УБ виріс на 1,8%. Учасники фондового ринку України вочевидь вирішили (і правильно вирішили), що на фоні безперервного росту закордонних ринків США та Європи, торгівлі коло максимумів ринків країн, які розвиваються, зростання прикордонних ринків в цілому, має сенс «підігнати наверх» і український фондовий ринок, який до останнього часу безнадійно відставав від майже всіх свої «колег». На цьому фоні численних підйомів на закордонних ринках і невеликих відкотів, за якими слідували ще більше підйоми,  нарешті, після тривалого часу невпевненості, український фондовий ринок вирішив послідувати за загальним трендом.

Фондовий ринок США в 2013 році показує найкращі відносні темпи росту з 1998 року. Більшість пам’ятає, що трапилось через два роки. Індекс NASDAQ вперше з 2000 року під час вчорашніх торгів перевищив відмітку 4000 пунктів. Це відзначили аналітики, деякі, при цьому додавши, що на сьогодні, після росту цін певних акцій «моменту руху» з літа (як Tesla, Facebook, див графік нижче), а інших після IPO, як Twitter, їх оцінка, як і на початку нинішнього тисячоліття виглядає нереально високою – ціна в десять річних продажів при збитках компаній або вкрай малих прибутках. Багато інших, заперечуючи, вказують на здорову основу зростання акцій в США – невисоке значення коефіцієнту ціна (акції)/прибуток (чистий на акцію). На це скептики заперечують: прибутковість корпорацій США на сьогодні рекордна і наводять багаторічний графік (Див нижче). І причина цього, як в економії витрат на робочій силі (що є тимчасовим), так, і не менш важливо, в дуже низьких відсоткових ставках по корпоративному боргу, що підтримується політикою ФРС. І все це, через не такий вже тривалий час, зміниться. Тобто прибутки корпорацій через рік знизяться і нинішнє невелике P/E стане вже великим. З приводу всього цього згадується історія, яку розказав один мій знайомий. Командир полку, в якому він служив, говорив офіцерам, серед яких був і мій знайомий, в п’ятницю перед тим як розпустити особовий склад додому на вихідні: «Пам’ятайте товариші - чим краще вам в буде неділю увечері, тим гірше в понеділок зранку.» Проте, замітимо, всі проблемні питання виникнуть не завтра і, скоріше за все, не післязавтра, а поки ситуація благополучна і керована, і суттєвий ріст в американських та європейських (більш дешевих) акціях буде ще, принаймні, квартал продовжуватись.

Поміж тим фондові індекси США вчора продемонстрували, враховуючи значення закриття, слабку різнонаправлену (по різним індексам) динаміку. Сьогодні зранку світові ринки також не мають певного чіткого руху в якусь сторону. Фондова Азія практично вся торгується коло нуля і в різних кольорах. Ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси незначно (+0,15%) підростають, а фондові індекси Росії торгуються в зеленому. Це означає, невизначеність і в сьогоднішньому русі для фондового ринку України, який протягом дня може піти в будь-яку сторону. Проте на більшому проміжку часу висока імовірність продовження його помітного руху вверх.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 26 ноября 2013
Падение
4 3
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Индекс UX незначительно корректируется по итогам дняПадение
АЛОР УКРАИНА
Премаркет 26.11Падение
ЧАО "Мастер брок"
Premarket 26/11: покупатели возвращаются на локальный рынокРост
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду