Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 07:22
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 28 ноября 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 918,67-0,92%

Вчора європейські фондові майданчики закінчили день рідкісною одностайністю – всі середні та крупні ринки та все що західніше певної лінії - в плюсі. Більше всіх підросла Португалія – майже на 2%. На відміну від цього майже одностайного, якщо говорити про весь континент без виключення, руху, український фондовий ринок знизився – по індексу УБ на 0,9%. Фондовий ринок США продовжив вчора ставити рекорди, в своєму стилі останніх років, по Бубкінському, малим приростом (+0,25% по індексу S&P 500).

По великому рахунку значимих новин для світових та й для українського ринку фондового ринку немає. Блоки макроданих із США та Західної Європи, які вийшли вчора, показали суперечливу та не дуже значиму статистику, яка в цілому фінансовим ринкам нічого по-справжньому нового не принесла. Ринки рухаються під впливом надлишкової ліквідності ФРС, в меншій мірі ліквідності за рахунок інших центробанків, по інерції, та за рахунок надходження коштів інвесторів до фондів акцій. Останнє головним чином викликано самим ростом акцій. Такий собі саморозкручуваний процес. Ринок приростає, йдуть гроші – ринок приростає. Професійні гравці, яким удалось за рахунок власних коштів утримати фондовий ринок США від суттєвого зниження під час дискусій про бюджет та стелю держборгу США, змінили психологію на ринку, підтримавши бичачі настрої. Це ще раз підкреслює ключове значення психологічного фактору для фондового ринку в короткій перспективі, рух якого визначається попитом і пропозицією. Хоча варто згадати, що ріст на фондовому ринку США супроводжується постійним і сильним буркотінням про переоцінку ринку одних фахівців і запереченнями цього інших. До речі, саме власну професійну недооцінку великого позитивного впливу ліквідності за рахунок ФРС на фондовий ринок 2013 року визнали вчора знані фахівці та старожили американського фондового ринку Байрон Вієн та Роберт Долл.

Сьогодні зранку зовнішні фондові ринки слабко позитивні – але в плюсі практично всі ринки: ф’ючерси на фондові індекси Європи та США, майже вся фондова Азія, російські фондові індекси. Це створює непоганий фон для зростання фондового ринку України. Однак вчорашній день ще раз показав, що позитивний зовнішній фон – це ще не все. Будемо надіятись, що пауза, яку вчора взяв фондовий ринок України, є тимчасовою і ріст цін акцій на ньому продовжиться сьогодні та найближчим тижнем. Підстави для цього є.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 28 ноября 2013
Падение
1 4
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Украинский рынок продолжил падатьПадение
АЛОР УКРАИНА
Premarket: локальный рынок попытается отыграть снижение предыдущих днейРост
Дмитрий Михайлусенко, риск-менеджер Dragon Capital
ПремаркетРост
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду