Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 05:22
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 17 декабря 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 893,24+0,06%

Український фондовий ринок продовжує рухатись горизонтально. Вчора індекс провів частину дня в червоній, частину в зеленій зоні, по результатам торгової сесії мало змінившись і додавши 0,26%. Європейські ж фондові індекси, ф’ючерси на які знижувались перед початком вчорашньої торгової сесії вже на відкритті торгів перейшли в зелену зону і закінчили день суттєвим зростанням майже коло 1,5% на деяких майданчиках майже 2%. Також помітним зростанням завершили вчорашню торгову сесію американські фондові індекси. Широкий індекс S&P 500 додав 0,63%, що зовсім непогано, хоча й не так яскраво, як в Європі.

Зранку Фондова Азія за виключенням Китаю торгується в зеленій зоні, а зведений індекс країн, які розвиваються, MSCI Emerging Market Index, додає 0,2%. Китайські фондові індекси знижуються. Проте це не псує позитивної картини в Азії для фондових ринків в цілому. Ф’ючерси на європейські індекси зранку помітно знижуються (на деякі на 0,6%), фондові індекси Росії підростають.

Сьогодні відкривається дводенне засідання Комітету по відритим ринкам ФРС США. Рішення комітету очікується в середу в другій половині дня за східно-американським часом.. На думку певної частини фахівців на ньому може бути прийнято рішення про початок зменшення викупу боргових цінних паперів, однак воно, на думку тих же фахівців, поки не сильно вплине на фондові ринки.

Для українського фондового ринку подією стане візит до Росії Президента України. Інтригою візиту стане ціна природного газу та можливі крупні кредити Україні. Вчора інформаційне агентство Блумберг з посиланням на бувшого главу Адміністрації Президента України Кучми (2002-2005), лідера громадського руху "Український вибір", кума Президента Росії Путіна та кума дружини російського прем’єра Медвєдєва, що Україна може розраховувати отримати скидку на газ 25%, від 100 до 140 доларів від сьогоднішньої «братської» ціни більше 400 доларів США (яка трохи перевищує ціну східноєвропейських країн вже з урахуванням 100 доларової скидки, незважаючи на великі обсяги споживання). Умовою для цього стане збільшення закупівлі газу Україною російського газу до 40 млрд. куб м. при річній потребі 31-33 млрд. куб м., «щоб компенсувати втрати «Газпрому». Раніше Президент України Віктор Янукович в телевізійному інтерв’ю говорив про можливі зобов’язання купувати 50 млрд. куб. м. у «Газпрому» з можливістю реекспорту. Наслідком контракту може стати також призупинення робіт по власному видобутку Україною альтернативного газу (газу щільних порід, сланцевого, шахтного метану, глибоководного та розширення видобутку на шельфі), повідомляє Блумберг.

Іншим важливим моментом можуть стати крупні кредити Україні, без яких складно стабілізувати економічну та фінансову ситуацію в країні. Нагадаємо, що раніше помічник Президента Росії Андрій Білоусов висловився про можливість надання Україні крупного кредиту у разі звернення України.

Позитивом для фондового ринку України може стати також нормалізація торгівельних стосунків з Росією, які переживали останні півроку не кращі часи. Нормалізація стосунків позитивно відобразиться на виробничо-фінансових показниках ряду українських емітентів.

Також цікаво чи зможе Віктор Володимирович через певний проміжок часу додати ще одну галочку, яка означає «виконано» до своїх трьох пунктів, які написані на розміщених підсвічених рекламних щитах на ескалаторах київського метро та на великих щитах, розвішених по всій столиці. Перша червона галочка - «виконано» проти пункту «Зупинити асоціацію з ЄС» - вже стоїть. В усякому випадку у вчорашній статті на Блумбергу підтверджується рішучість Віктора Медведчука добитись цього-свого.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 17 декабря 2013
Падение
1 3
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Украинский рынок продолжает консолидироваться на текущих уровнях
АЛОР УКРАИНА
Premarket 17/12: итоги заседания ФРС США могут стать определяющими для рынковРост
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
Премаркет
Инвестиционная группа ІТТ


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду