Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 05:23
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 23 декабря 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 898,15-0,69%

В останні дні перед «католицьким» Різдвом акції на найбільших світових біржах, вочевидь, будуть «почуватися добре». Іншими словами, ціни на них будуть зростати. Ні день п’ятниці, ні сьогоднішній ранок не є виключенням з цього правила. В п’ятницю фондові індекси США та основні європейські фондові індекси зросли, а сьогодні зранку також зростають і ф’ючерси на ці індекси. Причому зростання ф’ючерсів пристойне - до 0,6%. Так що, інвестори отримають традиційний різдвяний подарунок - передріздвяне та передноворічне ралі.

Азійські фондові майданчики теж сьогодні зранку «в зеленому»; сьогодні зранку зростають і фондові індекси в Росії. Так що зовнішній фон для українського фондового ринку сприятливий.

У більшій мірі зараз всі задаються питанням, що буде зі світовою економікою та на світових фінансових ринках після свята Нового року. Тут є приємні новини. Міжнародний валютний фонд на фоні виходу сильніших за очікувані окремих економічних показників США повідомив, що він очікує більш швидких, ніж раніше, темпів зростання найбільшої економіки в світі. Про це в неділю в інтерв'ю NBC "Зустріч з пресою", сказала Керуючий директор МВФ Крістін Лагард. Проте вона не повідомила точної цифри. Однак, тепер перед фінансовими ринками постає і додаткове питання – як будуть поводити себе ринки при зменшенні, а з часом і припиненні викупів державних облігацій та іпотечних цінних паперів ФРС США.

Що стосується українських реалій, - тут є своя тема. Недавні угоди в Москві між Україною та Росією, набагато зменшили імовірність виникнення серйозних фінансових проблем для нашої країни у найближчому майбутньому. Угоди мають допомогти і ряду українських емітентів. Недаремно так суттєво відреагували акції «Мотор Січі», піднявшись в ціні за останні дні на 8%. Адже підписана угода про виготовлення 80 літаків АН-124 означає мільярдний у доларовому виразі контракт для заводу. Однак, постає питання, чи не захочуть учасники фондового ринку України забрати трохи з виграшу, який отримали минулими днями. Хочеться сподіватись, що ні, а проте, це залежить від настрою гравців.

Тому, імовірніше за все, очікувати поміркованого руху українських індексів найближчими днями угору, хоча й не виключені тимчасові розвороти, а впевненість у напрямку не є занадто високою.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 23 декабря 2013
Падение
1 4
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Украинский рынок акций продолжил движение внизПадение
АЛОР УКРАИНА


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду