Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 05:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 26 декабря 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 891,4+0,76%

Поки Захід святкує Різдво, і, до певної міри, багато фондових ринків інших країн через це втратили орієнтири (погляньмо, наприклад, на сусідню фондову Росію – без руху на фондовому ринку, та й  той же зведений MSCI Emerging Market Index), український фондовий ринок, здається, в останні дні твердо вибрав свій шлях – сповзання вниз. І це на фоні для всіх нас приємної новини – міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's змінило свій прогноз по кредитному рейтингу емітента України (у національній та іноземній валюті) з "негативного" ​​на "стабільний". При цьому сам рейтинг України збережений на рівні B-. Підвищення прогнозу по рейтингу в S&P пояснили згодою Росії вкласти в українські облігації 15 млрд. дол., що становить близько 8% ВВП України (у прогнозі на 2014 рік). На думку експертів агентства, отримання такої значної суми допоможе Києву зайнятися досягненням своїх зовнішньоекономічних цілей протягом усього майбутнього року. Нагадаємо, що на початку листопада 2013 року агентство S&P знизило рейтинг України з B до B- з "негативним" прогнозом. Тоді аналітики пояснили це неготовністю України розробити стратегію щодо збереження достатньої кількості іноземної валюти. Тобто поліпшення є, але воно незначне.

Можливо, коли сьогодні місцеві гравці ознайомляться з цією новиною, то ринок відіграє вверх, а, можливо, й інше – вони вже до певної міри відіграли покращення фінансової ситуації в України (чи потенційне покращення, чи зменшення загроз) і, тепер, перед довгими вихідними, прагнуть забрати свій виграш зі столу (як кажуть на тому ж  Заході в таких випадках).

Зараз поки складно визначитись з прогнозом подальшого руху на фондовому ринку України. Здається, сьогодні, з більшою імовірністю рух вниз продовжиться з тих же мотивів, що і вчора і позавчора. Проте, незабаром можлива зміна тренду.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60



Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду