Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 05:27
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 27 декабря 2013

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 901,42+1,12%

Фондовий ринок України вчора таки змінив напрямок і під кінець дня підріс. Індекс УБ додав 0,76%. Нагадаємо, що сьогодні на фондових ринках Європи та США відновляться торги. Хоча, звичайно, необхідно тримати в умі, що за торговими терміналами західних бірж залишається лише черговий персонал, і торги будуть проходити при малих обсягах. До речі, це також означає можливість (нечасту) помітних і також буває (зрідка) не до кінця логічних рухів на ринку. Хоча, як правило, все передбачувано, і рух на західних фондових майданчиках в останні дні року йде вверх. Ось і сьогодні зранку ф’ючерси на європейські фондові індекси помітно додають – аж до 0,8%. При цьому, як не дивно, ф’ючерси на фондові індекси США торгуються близько до нуля і в «червоному» - мінус 0,07%. Однак, в цілому на світових фондових ринках зранку панує позитив. Окрім фондової Європи (поки лише по ф’ючерсам на індекси), зростає також і фондова Азія. Незначно, але додає зведений фондовий індекс, країн, які розвиваються, MSCI Emerging Market Index, – в межах 0,4%. Але зростання цього індексу різке, так що довгий торговий день (адже індекс включає ціни акцій по всій земній кулі), індекс, імовірно, закінчить помітно вище. Отже, в цілому зовнішній фон для українського фондового ринку складається позитивний.

Що ж стосується українського фондового ринку, то тут технічна картина до кінця невизначена. Вчора індекс відштовхнувся від нижньої границі – локального мінімуму на рівні 885 пунктів. Це вже втретє за останній місяць. Якщо б хтось мислив категоріями торгів з великим числом учасників та обсягів торгів на ринку, то сказав би, що індекс за останній час втричі не зміг пройти лінію опору на цьому рівні, і гравці на ринку бачать 885 пунктів, як чіткий локальний мінімум, від якого значення індексу йде лише вверх. Враховуючи таку динаміку, а також позитивний зовнішній фон, закінчення року, можна з великою долею впевненості казати, що український ринок сьогодні буде торгуватись позитивно і в плюсі закінчить торговий день. Однак, на широкому часовому проміжку (два місяці) залишається неясним, чи зможе індекс УБ подолати відмітку в 950 пунктів – останній локальний максимум. Хочеться вірити, що так. Адже в перші місяці року на західні фондові ринки приходять кошти і там є зростання. Зростання спостерігалось і на українському фондовому ринку в перші місяці кожного з останніх років (якщо забути про 2009). Проте, слід тримати в умі і ситуацію на борговому ринку США (10-и річні державні облігації на рівні 3%) та немалі оцінки місцевого фондового ринку. Так що, очікуємо позитиву від українського фондового ринку сьогодні, і, сподіваємось, в найближчі місяці.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60



Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду